Uit eten in Chinatown Amsterdam

Gister  Maandag 23 Januari was het Chinees nieuw jaar – het jaar van het konijn – ik vind het een comfortabel idee – een aaibaar zacht jaar word het – Met een dansceremonie van draken en leeuwen word het verse jaar aangekondigd – tegen de Nieuwmarkt aan  ligt het Amsterdamse Chinatown en de Zeedijk is de straat –

Omdat het nog  vroeg is en buik nog niet roept om vulling – drinken we eerst even een biertje op het terras van cafe Lokaal  T”Loosje – dikke aanrader – fijn uitzicht over de Nieuwmarkt en T”Loosje heeft verpletterend mooi authentiek cafe interieur – De bar wenkt je in al zijn schoonheid om plaats te nemen aan de toog – Pils met ernaast een plank  Amsterdams zuur, mosterd ,ossenworst  en belegen kaas – typical Dutch – een meer hoeft het ook niet te zijn –

Restaurants op de Zeedijk

nu is de keuze reuze aan lekkere Chinese restaurant in de Zeedijk  –  we kiezen uiteindelijk voor Nam Kee – beroemd om zijn oester – het moest er een keer van komen – en omdat het maandag was en Januari kon je op je gemak over de Zeedijk slenteren en het Aziatisch gevoel in je opnemen –  je ruikt het – je leest het – zelfs de straatnaamborden op de hoekhuizen zijn in het Chinees – je loop langs De Fo Guang Shan He Hua tempel die naast de Amsterdamse huizen in de straat als een reus ze plek opeist – kortom we zijn ChinaTown –

ook bij  Nam Kee kunnen we direct aan tafel – de toeristen zijn afwezig en wachten met hun komst vermoedelijk op aangenaam lente weer – en geef ze eens ongelijk – er zitten veel Aziatisch gasten wat doorgaans een goed teken is – de kok staat in zijn mini keukentje aan de straatkant met routine de Peking eenden in hapklare brokken te hakken – Niet iedereen houd van oesters en dat snappen wij – maar mijn god – de oester van Nam Kee met zwarte bonen saus en bos-ui  zijn verukkulukkkkk – verders geen paniek want de menu kaart met fijne plaatjes van de gerechten barst van de andere lekkere schotels  –

We lazen te laat dat de drakendans op de Nieuwmarkt al om 13:00 plaatsvond – de tweede begon om 19:00 op de Dam – de Dam is groot, Amsterdams  en voor een plein wel erg saai – Maar toch het was leuk genoeg om met een buik vol Nam Kee gerechten naar de dansende papieren draak en leeuwen te kijken –

Maak het lekker thuis – oester van Nam Kee recept watschaftdepodcast.com

Check de website van Cafe loosje.nl

Adres: Nieuwmarkt 32  Amsterdam

Check de website van namkee.nl

Adres : Zeedijk 111 – 113  Amsterdam

 


  

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: