Coole airbnb in het centrum van Florence

Begin Mei 2021- Italië was net weer open na een stevige lock-down –  Zoon Django en ik reden via Ventimiglia Italië in – de wegen waren nog leeg – mondkapjes verplicht en de zon scheen .Eerste stop Bussana vecchia  een kunstenaars dorpje in de bergen iets boven San Remo .Daar kregen we na een jaar huid hunker en echte handdruk ,het raakte ons , zo gek om weer spontaan een mens aan te raken . Italië was nog vrij van toerisme , op ons na, en eigenlijk moest het land nog zelf ff op adem komen van Lock-down en virus -voor ons betekende dit dat er overal plek was om te eten /slapen en te kijken .

Zie een echte Da Vinci in het Uffizi museum in Florence

Kijken in het uffizi.it museum in Florence  met je neus boven op een Da Vinci of even op je gemak naar “De Geboorte van Venus” staren zonder gestoord te worden door andere bezoekers . Slapen deden we heel fijn en vredig  in een airbnb aan de rand van het Piazza Santo Spirito , een echt Italiaans pleintje zo uit een boek .Bomen voor de de schaduw ,terras voor de slok en hap  en op de kop een kerk . In de kerk werden heel vriendelijk door een pater rond geleid . Trots liet hij ons de houten christus gemaakt door Michelangelo zien en sleepte ons mee naar de geheime tuin . Beeldschoon om stil van te worden . We branden een kaars voor de Opa,s en Oma,s en gingen op de foto met de priester . We verdwaalde opzettelijk in het oude stadscentrum  en kwamen per ongeluk weer terug op ons eigen pleintje net op tijd voor een slok en een hap .

Leuk om te lezen – de Grand Tour – toerisme in Italie de 18e eeuw

check  airbnb.nl voor ons logeeradres

Adres van de parkeergarage Santa Trinita vlakbij het pleintje : Via del Presto di S. Martino, 14/R, 50125 Firenze FI, Italië  tel : +39055294692


Check ons blog voor meer Italie 

Roadtrip naar het kunstenaarsdorp Bussana Vecchia 

Toffe airbnb in de hippe wijk travestere in Rome 

Overnachten in een prachtig klooster in Venetië 

 Backpacken