Ierland- logeren in een kasteel

Ierland / Clonegal in de Slaney-vallei grensend aan de Blackstairs Mountains   – Met heer Ollie .B. Bommel in het hoofd reserveerden we een kamer in Huntington Castle .Een kasteel met een oprijlaan waar je liniaal langs kan leggen en met een eikenhouten voordeur bestand tegen een invasie . Bij aankomst horen we glas gerinkel , gegil , gekrijs en een woedende brul . Hij blijkt de kasteelvrouw te zijn die belaagd word door haar kroost . Children ! Verontschuldigt ze zich. Met een wijds armgebaar zegt ze The castle is yours , exploreert it . Dikke tapijten op de vloer en muren vol gehangen met voorvaderen en objecten uit en lang en rijk verleden . Ik schenk een glas  whisky in en na twee slokken voelen ik me tamelijk adelijk. Het bed ontvangt me met open armen en ik zak in een diepe Koninklijke droom weg – De volgende ochtend bij het ontbijt komt Alexander , de kasteelheer even een kop koffie met ons drinken – derde of vierde generatie van het geslacht dat hier woont – aardige gozer  – meer het model loodgieter dan  landheer – Na het ontbijt even door de tuin gewandeld voor een frisse neus en nieuwe inzichten zoals een heer van stand dat beaamt – prachtig plek – ff noteren –

Check airbnb van Huntington Kasteel

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.