Schotland – Rauw en beeldschoon .

IJmuiden .Er is genoeg plek voor onze camper op de ferry van DFDS. Het is de eerste oversteek in maanden voor de Kings Seaways. Zon op het achterdek glas pils aan de lip .Nederland lost langzaam op . Ochtend .In drie talen worden we gewekt . Engeland glijd voorbij bij het eerste Engelse ontbijt . In Newcastle is het rustig op straat . Links rijden voelt altijd in het begin als een figurant in een slechte film . Op de routeplanner staat Dumfries / Schotland . We doen boodschappen . Scones /aardbeien / clottedcream /rhubarb gin /vintage cheddar en Aberdeen angus beef .In Wigtown ( toffe naam ) barst het van de boekwinkels en krijgen we de tip om door te rijden naar Ilse of Whithorn. Rijd door naar de pub bij de haven en parkeer op het veldje naast de pub .Je mag daar overnachten . Zout in de lucht .Geklapper van tuigage en een schorre kreet van een kraai . Welkom in Schotland .

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.