Pizza hunker

Ik hoorden van vriend Peter dat ze bij de Sligro kleine mini pizza oventjes verkopen die uitstekend hun werk doen . Die kleine rode duiveltjes gaan tot 400 graden . zet dat weg tegen de 250 graden van mijn glimmende  ruimte vretende oven bakbeest . Het idee van een pizzaoven bouwen was voorlopig  van de baan . Pijlsnel naar de dichtstbijzijnde filiaal van de Sligro .Karretje vol gegooid met pizza bloem / oventje  en nog 20 andere leuke niet terzake doende producten die eventueel later nog wel van pas zouden kunnen komen . Qua boodschappen doen , soms kan ik het als een militaire operatie aanpakken maar meestal  niet . Bij  thuiskomst meteen aan de slag .  Deeg . Check ff wat Italieplein hiervan zegt  .Daarna  de sauce . Ui /knoflook snijden. Even fruiten in de pan , daarna twee blikken tomaten erbij .zou en peper naar smaak. Lekker op een laag pitje laten pruttelen  . Qua topping ben ik altijd eenvoudig . Salami / mozzarella  / Basilicum  . Klassiek Napolitaans (check ff Ugly Delicious aflevering Pizza ,toffe Netflix serie ), het barst natuurlijk van de varianten die er allemaal erg tof en tasty uit zien . Ik ga ze allemaal maken want dat rode duiveltje werkt echt onverwacht goed . Have fun ,maak een pizza .

Netflix ugly delicious

Prima Donna pizza maker 

Italieplein

Tof pizza boek preview 

IMG_7158IMG_7161IMG_7163Collage_Fotorpizza

%d bloggers liken dit: