Franse cultureel erfgoed in een tof boek.

Vakantie Frankrijk.Mijn kinderen krijgen er een barstende koppijn van . Ik zie een muurschildering en ga vol op de rem. ff en foto maken jongens . PAP ! Op onze kleine roadtrip door België / Zwitserland en Italië  gaan we op de terugweg via Route de Napoleon richting  Prutjepolder .Opgepast !  het barst hier van de muren met toffe oude reclames .Rob Verbeek maakt al jaren foto,s van die muren en heeft er een mooi boek van gemaakt. kopen dat boek . Dat wil niet zeggen dat je na het lezen van het boek gewoon vol gas langs die muren moet rijden . Nee . Stop en kijk. Ze zijn zo mooi gemaakt . Plezier !

 

 

Route Napoléon

De Route Napoléon is een toeristische route in het zuiden van Frankrijk. Ze werd in 1932 geopend en gaat terug op het historische traject dat Napoleon Bonaparte volgde toen hij terugkeerde uit ballingschap van het eiland Elba. De route wordt gemarkeerd met het keizerlijke adelaarsteken. Tot 2006 had de weg het wegnummer N85. Sindsdien bestaat de weg uit afzonderlijk genummerde departementale wegen.

TRACES & TRACÉS – ROB VERBEEK EN CARL LÜCKER

Gedurende ruim dertig jaar fotografeerde voormalig wijnhandelaar Rob Verbeek alle muurreclames die hij in Frankrijk tegenkwam. In 2013 schonk hij zijn omvangrijke collectie van ruim 2500 volledig gedocumenteerde foto’s aan het Musée des Arts Décoratifs in het Palais du Louvre in Parijs. Directrice Béatrice Salmon beoordeelde de collectie als een buitengewoon belangrijke bijdrage aan het vastleggen van dit Franse cultureel erfgoed.
In het boek zijn een groot aantal foto’s van deze oude geschilderde muurreclames te bewonderen. Bovendien bevat het een aantal avontuurlijke verhalen over Verbeeks belevenissen gedurende een halve eeuw (wijn)reizen door heel Frankrijk. Daarnaast zijn een reeks gedichten van zijn hand opgenomen, die ooit door niemand minder dan Vasalis en Lucebert per brief werden becommentarieerd. De originele brieven zijn – nu voor het eerst – in het boek opgenomen.
Sinds de start van de wijnhandel van Verbeek in 1972 was beeldend kunstenaar Carl Lücker doorlopend nauw betrokken bij het wel en wee ervan. Hij maakte talloze aquarellen die niet alleen de brochures, maar ook de nieuwjaarswensen van Verbeek sierden. In het boek zijn ook veel van Lückers ‘Frankrijk-impressies’ opgenomen. Lücker verzorgde bovendien de opmaak en vormgeving van dit boek.
Kortom, het boek geeft een uiterst gevarieerd beeld van een halve eeuw Frankrijk, gefotografeerd, geschilderd en opgetekend vanuit een geheel eigen invalshoek, die bij velen een déjà-vu gevoel zal oproepen.
 

Boekgegevens:
Titel: Traces & tracés | sporen van verdwijnend Frans cultureel erfgoed
Auteur: Rob Verbeek
Illustraties en boekverzorging: Carl Lücker
Uitvoering: hardcover, full-colour
Omvang: 320 blz.
Verkoopprijs € 34,95
NUR 500 – ISBN/EAN 978 949 205 218 6
 

Prijs per stuk: € 34,95

FullSizeRender 60

280x310_ID_184_no_crop8dc08ff2137b4602c9be3390dad70f08
Boek TRACES & TRACÉS – ROB VERBEEK EN CARL LÜCKER
FullSizeRender 59
Details
280x310_ID_188_no_crop8dc08ff2137b4602c9be3390dad70f08
TRACES & TRACÉS – ROB VERBEEK EN CARL LÜCKER
FullSizeRender 61
Kunst langs de weg.
FullSizeRender 62
zo mooi gemaakt.
FullSizeRender 63
Details
FullSizeRender 64
Kijk naar die kleuren !
rtnapolb
Route de Napoleon
FullSizeRender 65
Prachtige muur.
route-napoleon-riviera-cote-d-azur-riviera-cote-d-azur-234
Route de Napoleon
6a00d8341c60f753ef011570e9d273970b
Napoleon

Collage_Fotor

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.