Beste stokbrood van Amsterdam

De wereld is een raadselachtige plek – na een paar weken heerlijk verdwalen en zwerven door Frankrijk raak je verslingerd aan vers stokbrood met een lik zoute boter – eenmaal terug in de polder met nog twee verse pakken zoute Franse boter in de koelkast als beleg bleek het gods onmogelijk om in een straal van 10 km rond onze woonboot knapperig en stevig stokbrood te kopen – ze staan heel charmant in ambachtelijke gevlochten rieten manden en je herkend ze aan de Franse vorm van stokbroden – het staat ook op de bruine zak met koeienletters – Stokbrood – maar er klopt iets niet –  om niet de vervelende foodie uit te hangen steek je de bruine zak op de Franse manier onder je arm – nog voor het verlaten van supermarkt of  bakkerij hangt het stokbrood behaaglijk met beide uiteinden rond je heupen  – Merde

Beste roombotercroissants van Amsterdam

Weken gingen er voorbij voordat een vriend de reddingsboei uitgooiden :  zit niet te jammeren man- gewoon ff naar Fournil in Amsterdam  – je stapt daar over drempel in je staat in Frankrijk – madeleines , macarons , canelés , tarte au citron,  roombotercroissants, pains au chocolat en stokbrood – stokbrood zoals dat in Frankrijk gemaakt word-

Het raadsel dat je lekker stokbrood met een zaklamp in het donker in Nederland moet zoeken is daarmee niet opgelost maar ik kan er mee leven –

In goed en geestig geschreven boek “de Nieuwe avonturen van de man die alles at ” van Jeffrey Steingarten staat een lekker hoofdstuk over zijn zoektocht naar het echte Franse stokbrood en of dat eigenlijk wel te maken is buiten Frankrijk –

Check de website van le fournil de sebastian

Check onze andere blogs over Amsterdam

Zondag’s lunch bij MarktCentraal

Stads oase Puur Paviljoen 

Adres : Olympiaplein 119
1077 CW Amsterdam
Tel.: 020-6724211


Leestip : Nieuwe Avonturen Van De Man Die Alles At  – van Jeffrey Steingarten