Spanje – niet ver van Ruidera staat een vakantiehuis in de heuvels van La Mancha – Cervantes de schrijver van Don Quichot was in dit gebied belastinginner – niet echt een populair jongen zal je begrijpen – in het boek overnacht Don Quichot in deze voormalige herberg – op 20 minuten lopen is de grot waar onze ridder tegen vleermuizen vocht – vermoedelijk de bekendste scene is dat Don windmolens aanzag voor reuzen en met zijn lans in de aanslag en woeste en onverstandige aanval uitvoerden op rijtje van rivierkeien gemetselde molens – deze molens zie je in dit dorre warme gebied met rode aarde overal staan- prachtig – Don Quichot is uiteraard fictie maar ik vind het toch heel erg tof om te logeren in de herberg – de grot op te zoeken en aan de voet van zo,n windmolen te zitten – Venta del Celmin is de naam van de voormalige Herberg- je kan hem huren . als je er toch zit – ga even naar Lagunas de Ruidera – prachtige serie meertjes die met watervalletjes in elkaar overlopen – er is daar ook een camping en wat fijne restaurantjes

check de website van Venta del Celemin

 

Nieuw 728x90

 

 

%d bloggers liken dit: