Ierland -Beara peninsula – Cottage te huur

Ierland in november is een prima vakantie bestemming als je van mist / drizzling rain / houtkachel op turf gestookt en een stevig glas whisky om je lichaam te verwarmen  houd – op de beara peninsula niet ver van Kenmare staat aan het einde van een landweggetje een wit gestuukte cottage zo uit een prentenboek – De eigenaresse van de cottage had al geïnformeerd bij ons of we de datum voor de aanvraag wel goed hadden opgeschreven ivm “the shitty wheater” en zo ja of we een 4×4 auto hadden en op de hoogte waren dat de cottage in the middle of nowhere stond – ja dat wisten we en ja de datum voor de aanvraag klopte – OK – welcome was het antwoord – The cottage heeft waanzinnige uitzicht aan alle kanten en het weer viel best mee – een stapel met boeken en een brandende houtkachel – fles whisky en stevige wandel schoenen – en het is een waar feest daar in Beara als je van klauteren en wandelen houd – Een lekkere plek om op adem te komen en weer warm te worden met een drankje aan je lip is de Pub Maccarthy,s in Castletownbere waar je bij de benzine pomp Turf/eiken en kolen kan halen om de openhaard brandend te houden – een mooie wandel route is de De Beara Way van 206 km waar wij gedeeltes van gelopen hebben – het is vakantie tenslotte – kan te gek ook – Ook gevaarlijk leuk is de kabelbaan nemen naar Dursey Island – je zwaait heen en weer in een stalen Cable car  met houten bankjes aan een staalkabel die van het vasteland naar het eiland loopt met diep beneden de kolkende zee –  ik was tamelijk opgetogen toen we veilig aankwamen – Kenmare is een tof plaatsje om ff te lunchen en een Ierse wollen trui te kopen – verders – laat je betoveren door het landschap en lees Ollie B Bommel nog eens –

Check airbnb om te Cottage te huren 

Tof boek om in Ierland te lezen is Iers dagboek van Heinrich Böll

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.