Frankrijk- Parijs – Brasserie Lipp

Parijs- Brasserie Lipp – Lipp is geopend in 1880 en sindsdien is er weinig veranderd – in basis is het een tijdmachine – de plek waar mijn lievelings toetje het best smaakt ( Ile Flottante) – waar de obers nog obers zijn en het koper gepoetst is – waar je glas onhoorbaar en discreet nog eens gevuld word – hier geen muziek of happy hour- slechts geroezemoes en de dans van bestek op porselein- ff noteren Lipp in Parijs-

Bijlage – Franse toetjes hunker – dochter Jools en ik ontbijten het liefst met bijvoorbeeld een eclair – yep we zijn zoetekauwen – Wenen is wat dat aan gaat ook een fijne plek voor mensen die goed gaan op een overdosis suiker in de ochtend – ongevraagd advies – pak de slaaptrein vanaf amsterdam cs naar Wenen en ontbijt daar met taart bij Demel – opletten ! dit kan irritant overkomen om ons zelf zo als zoete wereldreizigers neer te zetten – op Bali aan de rand van Ubud staat de suikertempel / zoetmagneet “Room4desserts “ hier kan je een “nine ways to die” menu bestellen die uit alleen maar desserts bestaat – waanzin – terug naar Frankrijk – ik vind tot nu toe de Ile Flottant van Brasserie Lipp in Parijs het toetje der toetjes – Een eiland van eiwitschuim dat drijft in crème anglaise met karamel overheen. Krankzinnig lekker-

Check de website van Lipp

Brasserie Lipp

151, boulevard Saint-Germain 75006 Paris01 45 48 53 91

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.