Italie – Rome – Travestere – Logeren in de heerlijke gekte van Rome

Zoon Django had zijn Gap year gepland midden in de Corona orkaan – Merde ! alle grenzen op slot – hij zat als een rat in de val – Timing is alles – Om zijn verdriet te dempen stelden ik een roadtrip voor – Een uur nadat  de grens van Italië open ging reden bij Menton Ventimiglia in – De zon scheen anders dan in holland zo leek het – de weg was leeg en met ruime tussenstops in  Olivetta san Michelle /  Bussana Vecchia / Florence kwamen we in Rome aan – de eeuwige stad en verdomd alle wegen gaan er inderdaad naar toe – We logeren in Travesteren – een lekkere drukke en hippe wijk- en een doolhof van straatjes en beeldschone pleintjes waar het barst van de restaurantjes en barretjes – verdwalen is hier een heerlijke opdracht – en omdat we toeristen zijn racen we op de step over de kasseien naar de Sint Pieter / Colosseum  / Spaanse trappen / Trevi fontein en naar  Giolitti  volgens sommige de beste ijsmakers van Rome maar in ieder geval de oudste en prachtig qua architectuur – ik ga er geen ruzie om maken – De stad is nagenoeg leeg – Covid heeft zijn werk gedaan – we staan overal met onze neus bovenop en van rijen bij de bekendste toeristische trekpleister is geen sprake – Bij de Trevi fontein hadden we ruim baan om over je schouder een muntje in de Fontein te mikken – ja man – we zijn tenslotte toeristen en daarnaast betekend een goed gemikt muntje in het water dat je absoluut terugkeert naar de eeuwige stad – Qua eten en drinken – In travesteer struikel je over de fijne restaurantjes te veel om op te noemen en te heerlijk om door te vertellen – Ergens in de binnenstad werden we door een insmijter vakkundig de binnentuin bij Vos binnengelokt  – zittend met een menu kaart op schoot en drankje aan de lip schoten we in de lach van zoveel insmijt talent – Rome – we komen dus terug 

Check airbnb voor ons logeer adres in Travestere 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.