Strandtenten – in Nederland struikel je erover – hier moet je zoeken als in het aardedonker met een slecht brandende kaars – maar laat ik niet in mijn drama blijven – we zijn gearriveerd – de zon schijnt – het strand voor ons is nagenoeg leeg – Robinson Crusoe style – de menukaart is klein, maar prima.

Het bier word gebrouwen op het eiland zelf – bij de Brouwerij van Naufrageurs – lekker bier – een rode ezel met een lamp om zijn nek is het logo – ezels zijn tof – het verhaal gaat dat een smokkelaarsdorp aan de kust van Ile D’Oleron tijdens stormachtige nachten boten het strand op lokte met een lamp rond de nek van een ezel – van dit soort verhalen krijg ik altijd een enorme dorst. Proost!  Tip: je kan de brouwerij bezoeken en direct bier kopen vers uit het vat.

Strandtentje A l’Ouest

Av. de l’Atlantique
17190 Saint-Georges-d’Oléron
Frankrijk

 

 

%d bloggers liken dit: