Frankrijk – Il d,oleron- Strandtentje A l’Ouest –

Strandtentje A l’Ouest op het eiland Il D,oleron . Strandtenten waar je over struikel in Nederland moet je hier zoeken in het aardedonker met een slecht brandende kaars – Maar laat ik niet mijn drama blijven – we zijn gearriveerd – de zon schijnt – het strand voor ons is nagenoeg leeg – Robinson crusoe style – De menukaart is klein maar prima – het bier word gebrouwen op het eiland zelf – bij  de Brouwerij van Naufrageurs -prima bier -Een rode ezel met een lamp om zijn nek is het logo.-Ezels zijn tof -Het verhaal gaat dat een smokkelaars dorp aan de kust van Ile D,Oleron tijdens stormachtige nachten boten het strand op lokten met en lamp rond de nek van een ezel – Van dit soort verhalen krijg ik altijd een enorme dorst . Proost !  Tip : je kan de brouwerij bezoeken en direct bier kopen vers uit het vat –

Strandtentje A l’Ouest AdresAv. de l’Atlantique, 17190 Saint-Georges-d’Oléron, Frankrijk

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.