Als zwerfkeien in het landschap

Groen Geluk in Drenthe

Ons eethuis en natuurkampeerterrein is gelegen op een van de mooiste plekken van Nederland, temidden van oeroude heidegronden, sprookjesachtige eikenbossen, uitgestrekte stuifzandgebieden, zeldzame hoogveengebieden en verborgen vennen.

Idyllisch gelegen natuurkampeerterrein, het hele jaar open

De Voscheheugte ligt tegenover het prachtige Mantingerzand. Natuurmonumenten ontwikkelt hier een gevarieerd natuurgebied van ruim 1.100 hectare aan één stuk. Een ideale uitvalsbasis voor een kort of lang verblijf in Drenthe. Lekker alleen of in goed gezelschap. Fietsen, wandelen, paardrijden, skeeleren, mediteren, luieren of juist actief op pad. Met 30 ruime staplaatsen, een trekkersveldje, drie duurzame trekkershutten en een nieuwe speciale hut helemaal achter op ons natuurterrein.

Sfeervol eethuis midden in de natuur

Op de Voscheheugte kun je niet alleen fijn verblijven, je kunt er ook heerlijk eten. Sinds 2016 staat Ruben Krop achter het fornuis, met Chantal Koelemij als gastvrouw. Dat is feest voor wie van lekker eten en gezellig tafelen houdt. We serveren ontbijt, lunch en diner. Lekker borrelen, een kop koffie, afternoon tea of een culinair tussendoortje kan ook prima. Lekker binnen als het koud is, lekker buiten bij de vogels en in het groen als de zon schijnt. Het is er heerlijk toeven na een stevige wandeling of fietstocht. Reserveer voor het diner om teleurstelling te voorkomen.

 

Als zwerfkeien in het landschap

Aan het einde van ons terrein staan onze trekkershutten als solitaire kunstwerken midden in het landschap. Met prachtig uitzicht over de Drentse natuur, inclusief de ondergaande zon. De hutten zijn gemaakt van sloopmateriaal, en voorzien van eenpersoons dekbedden en kussens. Je kunt bij ons een aanvullend lakenpakket huren of zelf je hoeslakens of slaapzak meenemen. In de natte periodes laarzen mee! Ook kun je dan niet altijd met de auto het terrein op om spullen uit- en in te laden. Het is dan vanaf het parkeerterrein ongeveer 4 minuten naar de trekkershut lopen.

Onze Trek-in Junior (de fazant) biedt plaats aan twee personen – al dan niet met twee kinderen erbij – en heeft een eigen wc en keukentje (met inventaris, waterkoker, percolator, koelkastje en 2-pits elektrisch plaatje) met warmwatervoorziening en verwarming. Bovenin is slaapgelegenheid (2 eenpersoonsmatrassen) voor twee personen. Deze ruimte is te bereiken via een laddertje; voor mensen die slecht ter been zijn daarom minder geschikt. De zithoek kan tot twee extra plaatsen worden omgebouwd. Uiteraard kunnen onze gasten ook gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen van het natuurkampeerterrein. Die zijn jaarrond te gebruiken. De trekkershut is gemaakt van sloophout en heeft een terras met twee stoelen en een tafel en prachtig uitzicht. Een ideale plek om te mediteren of anderszins te genieten van de stilte.

Onze twee Trek-ins (de vos en de ree) bieden plaats aan maximaal zes personen. Deze trekkershutten hebben een eigen wc, douche en keuken (met inventaris, waterkoker, percolator, koelkastje en 2-pits elektrisch plaatje) met warmwatervoorziening en verwarming. Iedere hut heeft vier vaste slaapplaatsen (eenpersoonsmatrassen) en een zithoek die tot twee slaapplekken omgebouwd kan worden. De hutten zijn gemaakt van sloophout en hebben prachtig uitzicht. De ingang van de ene Trek-in is gericht naar het ernaast gelegen gebied van Natuurmonumenten. Zo kunnen gasten vanaf het beschutte stoepje – of de ernaast gelegen eikenhouten picknicktafel – heerlijk genieten van het adembenemende uitzicht en de stilte. De andere Trek-in biedt aan het einde van de dag prachtig uitzicht op de ondergaande zon – en heeft ook een hele fijne eigen picknicktafel.

BBQ & kampvuur

Niets leuker dan een mooi kampvuur, tenminste als dat veilig gebeurt. Zeker in de buurt van de brandgevoelige heide. Op natuurbrandrisico.nl geeft de brandweer heel handig aan wanneer het verantwoord is om met BBQ of vuurkorf aan de slag te gaan. Geeft de brandweer code groen of geel, dan vinden wij het prima. In alle andere gevallen verzoeken wij om ‘niet met vuur te spelen’. Hout is bij ons te verkrijgen voor 9,50 (ong. 6 kilo). Op basis van beschikbaarheid leveren wij er een goede vuurkorf bij.

Ontbijtservice

Voor onze verblijfsgasten organiseren we in het hoogseizoen een ontbijtservice zodat ze helemaal geen boodschappen meer hoeven te doen. Gewoon even het ontbijtformulier invullen voor de broodjes en/of de uitgebreide klassieke ontbijtmand en dat is de volgende ochtend in het eethuis op te halen. Naar wens voorzien van thee, koffie, melk en/of verse jus d’orange. Zo begint de dag goed! Buiten het seizoen organiseren we dit enkel voor de zaterdag- en zondagmorgen.

 

Vanaf 15 mei neemt het team van Tralaluna het beheer van het natuurkampeerterrein van de Voscheheugte in het Drentse Mantinge over. Een terrein van een kleine 2 hectare met momenteel 6 natuurhutten, 30 staplaatsen en een trekkersveldje. De Voscheheugte en Tralaluna zijn dorpsgenoten en werken al een tijdje met elkaar samen. Zo plaatst Tralaluna regelmatig retrocaravans en kampeerbusjes op het sfeervolle kampeerterrein van de Voscheheugte, en heeft de Voscheheugte sinds afgelopen seizoen de allereerste Tiny Tralaluna op het kampeerterrein staan. En deze meimaand wordt het receptiehuisje voor het natuurkampeerterrein in gebruik genomen. Dit smaakt allemaal naar meer; vandaar een intensivering van de samenwerking. Op die manier kan het team van het eethuis zich ook volledig gaan richten op de verdere uitbreiding van de culinaire deel van de Voscheheugte ‘experience’. Want de Voscheheugte staat eveneens bekend om een bijzondere gastronomische ervaring, zowel qua sfeer als qua eten, midden in de natuur.

Ons natuurkampeerterrein is (normaal gesproken) het hele jaar geopend.

Check de website

Check facebook

Check Tralaluna

Check facebook Tralaluna

 

 

IMG_5372 copytinytralalunakamperenIMG_8648IMG_2831 copy163A9965 DRENTHE MARKETING DAG 2 higres copyIMG_106297632543-A294-481E-88B0-0BF393599C6A copy163A9882 DRENTHE MARKETING DAG 2 higres copy2ef3b944-3301-4bd1-91c4-f745f187c95balmawanningenfazant2almawanningenfazantdevosindesneeuwIMG_0763IMG_9962IMG_1844IMG_2530IMG_5227IMG_6241metzijndrietjesinternbijdenieuwehutretrocaravanwinterkamperen

fullsizeoutput_3d09
Locatie

Collage_Fotor

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.