Spanje . Boerencamping La Lomilla

La Lomilla, onze olijfboerderij, ligt in de bergen van Zuid-Spanje, temidden van prachtige natuur. Je kunt er genieten van veel zon en veel rust….het hele jaar door. Het strand, Granada en de sneeuwbergen zijn vlakbij.
In 1991 zijn wij, Mariana Vestjens en Harry van Meegen, zoon Sanne en dochter Mikatrien op La Lomilla komen wonen. Onze boerderij bestaat uit verschillende terrassen.In totaal heeft het een oppervlak van ca. 3,5 ha . Naast olijfbomen hebben we verschillende fruitbomen …oa abrikoos, sinaasappel, citroen, vijg, granaatappel, appel, amandel, nectarine, moerbei en kweepeer. Verder verbouwen we onze eigen groenten zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Naast het werk als olijfboeren verhuren we een berghuisje en een `casicasita` (bijna-huisje)…en verhuren we 7 zeer uitgebreide kampeerplekken. De kampeerplekken zijn verdeeld over verschillende terrassen.
Onze kampeerboerderij willen we klein houden om zo de rust van onze gasten en onszelf te garanderen. Verder zijn er een zwembad, een zandbak en een pierenbadje .
Mariana verzorgt ook maaltijden voor de gasten.
We hebben 1 ezel : Malena en 2 katten: Jantje en Noa en 1 hond: Kiara.

Las Alpujarras, Zuid Spanje

DE OMGEVING

Zon en bergen

De “cortijo” (boerderij) La Lomilla ligt in het hoogste gedeelte van de Alpujarras, het voorgebergte van de Sierra Nevada. Het is er stil, ruig, onherbergzaam en adembenemend mooi. De vergezichten en de bijzondere bloemen en dieren maken het gebied tot een zeer bijzonder geheel.

Ongerepte natuur wordt afgewisseld met kleinschalige landbouw, die nog met de hand wordt bedreven. De terrassen met de daarbij behorende bevloeïingskanalen (de “acequias”) en de “eras”, de ronde dorsvloeren, geven het landschap een uniek karakter.

De Andalusische zon maakt het gebied tot een ideale vakantieplek, het hele jaar door.

Vanuit La Lomilla heb je een schitterend uitzicht op het dal van de rio Guadalfeo en de uitlopers van de Sierra Nevada naar de kust.

Levendigheid en cultuur

De boerderij ligt op ongeveer 7 km van Orgiva, het stadje dat met zijn 5000 inwoners, het centrum van de streek is. In Orgiva zijn alle faciliteiten, die je nodig hebt voorhanden. Met name op de marktdag kun je genieten van de typische Zuid-Spaanse sfeer. Omdat er in en rond Orgiva ook veel buitenlanders wonen, in allerlei soorten en maten, is er een heel speciale gemixte cultuur ontstaan, ook zichtbaar op de donderdagse marktdag.

Vanuit Orgiva is het 45 minuten naar Granada, de Moorse stad aan de noordzijde van de Sierra Nevada. Het Alhambra (reserveer tijdig!) http://www.alhambragranada.org , de Moorse wijk Albaicin, de musea, de kathedraal en de andere fraaie kerken zijn een “must” voor liefhebbers van kunst en cultuur.

Ook een stad als Malaga (de geboortestad van Picasso, met het Picasso museum) evenals de vissersplaatsjes aan de kust en de dorpen in het binnenland en de bergdorpjes zijn een bezoek meer dan waard. Het katholieke karakter van de streek is voelbaar in de processies (vooral de week voor Pasen, de Semana Santa) en feesten van patroonheiligen, die doorgaans met muziek, dans, vuurwerk, typische gerechten en een (nou ja één) glas wijn worden opgeluisterd.

Het binnenland, de kust en een stad als Granada zijn zowel met de bus als met eigen vervoer goed te bereiken en liften is ook geen probleem. La Lomilla is daarom een goede uitvalsbasis voor al je activiteiten, waar het na die aktiviteiten, weer heerlijk thuiskomen is in alle rust en mooie natuur.

Zee en strand

De zee en het strand zijn vanuit La Lomilla snel te bereiken. Vanuit Orgiva is het zo’n half uurtje rijden naar de kust, waar zeker nog rustige plekjes te vinden zijn. Salobreña en Almuñecar zijn badplaatsen zonder de hectiek van b.v. Torremolinos.

Wandelen

La Lomilla ligt in de bergen, dus gelijk van hieruit zijn al allerlei wandelmogelijkheden.
En ook vanuit kleine plaatsjes in de buurt, zoals Pampaneira, Capileira, Bubion e.a. zijn prachtige GR wandelroutes voorhanden.

Text en foto,s : La Lomilla

Check de website 

Mail ; marianavestjens53@hotmail.com

Ook kun je me bellen: Mariana: 0034689295000

 

 

huisje01_700x600
Het berghuisje

20100502_109_700x60020100510_008_700x60020101010_027_700x600beelbhouwen_4-08willem_076_700x600

huisje02_700x600
Het berghuisje

julio_118aa_700x600

la_lom_nov03_004_700x600
Het berghuisje

maart-.09_112__700x600maart-.09_131__700x600

mei-_081_700x600
Het berghuisje
mei-_089_700x600
Het berghuisje
mei-_095_700x600
Het berghuisje
Schermafbeelding 2019-03-28 om 15.32.52
Locatie

Collage_Fotor

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.