Toffe groene camping in Drenthe

Groen Geluk in Drenthe

Ons eethuis en natuurkampeerterrein is gelegen op een van de mooiste plekken van Nederland, temidden van oeroude heidegronden, sprookjesachtige eikenbossen, uitgestrekte stuifzandgebieden, zeldzame hoogveengebieden en verborgen vennen.

Idyllisch gelegen natuurkampeerterrein, het hele jaar open

 

Check de website 

Mantingerdijk 8
9436 PN Mantinge (Drenthe)

 

De Voscheheugte ligt tegenover het prachtige Mantingerzand. Natuurmonumenten ontwikkelt hier een gevarieerd natuurgebied van ruim 1.100 hectare aan één stuk. Een ideale uitvalsbasis voor een kort of lang verblijf in Drenthe. Lekker alleen of in goed gezelschap. Fietsen, wandelen, paardrijden, skeeleren, mediteren, luieren of juist actief op pad. Met 30 ruime staplaatsen, een trekkersveldje, drie duurzame trekkershutten en een nieuwe speciale hut helemaal achter op ons natuurterrein.

Sfeervol eethuis midden in de natuur

Op de Voscheheugte kun je niet alleen fijn verblijven, je kunt er ook heerlijk eten. Sinds 2016 staat Ruben Krop achter het fornuis, met Chantal Koelemij als gastvrouw. Dat is feest voor wie van lekker eten en gezellig tafelen houdt. We serveren ontbijt, lunch en diner. Lekker borrelen, een kop koffie, afternoon tea of een culinair tussendoortje kan ook prima. Lekker binnen bij het haardvuur als het koud is, lekker buiten bij de vogels en in het groen als de zon schijnt. Het is er heerlijk toeven na een stevige wandeling of fietstocht. Reserveer voor het diner om teleurstelling te voorkomen.

Kamperen midden in de natuur

Op ons terrein van zo’n 2 hectare zijn 30 ruime staplaatsen, drie trekkershutten, een designhut, een trekkersveldje en een charmant eethuis met heerlijk terras. Alles midden in het groen.

30 staplaatsen, 3 trekkershutten, een designhut en 1 trekkersveldje

Natuurliefhebbers voelen zich hier thuis, en komen steeds weer terug. Vanwege de prachtige omgeving, maar ook vanwege de extra’s die we bieden: zoals een jeu de boules baanwandel- en fietsroutes en ruime sanitaire voorzieningen (in totaal 4 douches, 4 wasbakken en 4 toiletten). Verder biedt de Gastenheugte onderdak bij slecht weer, en hebben we twee gootstenen voor de vaatwas, een wasmachine, een droger, een schaakspel, een uilenkast, luie stoelen, complimentary leenfietsen (4 voor volwassenen & diverse kinderfietsen) en veel boeken en spelletjes voor onze gasten. En uiteraard is iedereen zeer welkom in ons eethuis. Daar – en op het heerlijke terras – hebben we uitstekende WIFI-verbinding.

Kinderen, natuurlijk…

Wij juichen het enorm toe dat kinderen met de natuur in aanraking komen. Heel fijn dus als ze meekomen en vanuit hier de omgeving verkennen. Maar ook op ons terrein is er van alles voor ze te beleven: de trampoline, de schommel, de jeu de boules baan, de fietsjes en bovenal de andere kinderen. Tot 8 jaar kunnen kleintjes zonder meerkosten mee.

Hondenliefhebbers, kom gerust

Ook honden, mits aangelijnd, zijn welkom. Wij zijn zelf dol op honden en begrijpen als geen ander hoe fijn het is om je hond(en) tijdens de vakantie mee te kunnen nemen en zo samen heerlijk lange wandelingen te maken.

Retrokamperen

Onze dorpsgenoten van Tralaluna zijn experts in bijzondere ‘kampeerunits’. Zij hebben geweldige retrocaravans en kampeerbussen en die staan kant en klaar bij ons op het terrein. Onder andere twee ‘kippen’ en een Otten Trekker uit 1965. Alle voor 2 tot 4 personen geschikt. Meer info en reserveren via www.tralaluna.nl.

BBQ & Kampvuur

Niets leuker natuurlijk dan een mooi kampvuur. Tenminste als dat veilig gebeurt. Zeker in de buurt van de brandgevoelige heide. Op natuurbrandrisico.nl geeft de brandweer heel handig aan wanneer het verantwoord is om met BBQ of vuurkorf aan de slag te gaan. Geeft de brandweer code groen of geel, dan vinden wij het prima. In alle andere gevallen verzoeken wij om ‘niet met vuur te spelen’. Hout is bij ons te verkrijgen voor 9,50 (ong. 6 kilo). Op basis van beschikbaarheid leveren wij er dan een goede vuurkorf bij.

Ontbijtservice

Voor onze verblijfsgasten organiseren we in het hoogseizoen een ontbijtservice zodat ze helemaal geen boodschappen meer hoeven te doen. Gewoon even het ontbijtformulier invullen voor de broodjes en/of de uitgebreide klassieke ontbijtmand en dat is de volgende ochtend in het eethuis op te halen. Naar wens voorzien van thee, koffie, melk en/of verse jus d’orange. Zo begint de dag goed! Buiten het seizoen organiseren we dit enkel voor de zaterdag- en zondagmorgen.

Tot slot…

De zonsondergang is vanaf ons terrein vaak spectaculair. En datzelfde geldt voor de heldere sterrenhemel. Werkelijk, daar kom je voor terug!

 

Als zwerfkeien in het landschap

Aan het einde van ons terrein staan onze trekkershutten als solitaire kunstwerken midden in het landschap. Met prachtig uitzicht over de Drentse natuur, inclusief de ondergaande zon. Alle hutten zijn voorzien van eenpersoons dekbedden en kussens. Je kunt bij ons een aanvullend lakenpakket huren of zelf je hoeslakens of slaapzak meenemen. In de natte periodes laarzen mee! Ook kun je dan niet altijd met de auto het terrein op om spullen uit- en in te laden. Het is dan vanaf het parkeerterrein ongeveer 4 minuten naar de trekkershut lopen.

Onze Trek-in Junior (de fazant) biedt plaats aan twee personen – al dan niet met twee kinderen erbij – en heeft een eigen wc en keukentje met warmwatervoorziening en verwarming. Bovenin is slaapgelegenheid voor twee personen (te bereiken via een laddertje, voor mensen die slecht ter been zijn daarom minder geschikt), en de zithoek kan tot twee extra plaatsen worden omgebouwd. Uiteraard kunnen onze gasten ook gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen van het natuurkampeerterrein. Die zijn jaarrond te gebruiken. De trekkershut is gemaakt van sloophout en heeft een terras met prachtig uitzicht. Een ideale plek om te mediteren of anderszins te genieten van de stilte.

Onze twee Trek-ins (de vos en de ree) bieden plaats aan maximaal zes personen. Deze trekkershutten hebben een eigen wc, douche en keuken met warmwatervoorziening en verwarming. Iedere hut heeft vier vaste slaapplaatsen en een zithoek die tot twee slaapplekken omgebouwd kan worden. De hutten zijn gemaakt van sloophout en hebben prachtig uitzicht. De ingang van de ene Trek-in is gericht naar het ernaast gelegen gebied van Natuurmonumenten. Zo kunnen gasten vanaf het beschutte stoepje – of de ernaast gelegen eikenhouten picknicktafel – heerlijk genieten van het adembenemende uitzicht en de stilte. De andere Trek-in biedt aan het einde van de dag prachtig uitzicht op de ondergaande zon – en heeft ook een hele fijne eigen picknicktafel.

BBQ & kampvuur

Niets leuker dan een mooi kampvuur, tenminste als dat veilig gebeurt. Zeker in de buurt van de brandgevoelige heide. Op natuurbrandrisico.nl geeft de brandweer heel handig aan wanneer het verantwoord is om met BBQ of vuurkorf aan de slag te gaan. Geeft de brandweer code groen of geel, dan vinden wij het prima. In alle andere gevallen verzoeken wij om ‘niet met vuur te spelen’. Hout is bij ons te verkrijgen voor 9,50 (ong. 6 kilo). Op basis van beschikbaarheid leveren wij er een goede vuurkorf bij.

Ontbijtservice

Voor onze verblijfsgasten organiseren we in het hoogseizoen een ontbijtservice zodat ze helemaal geen boodschappen meer hoeven te doen. Gewoon even het ontbijtformulier invullen voor de broodjes en/of de uitgebreide klassieke ontbijtmand en dat is de volgende ochtend in het eethuis op te halen. Naar wens voorzien van thee, koffie, melk en/of verse jus d’orange. Zo begint de dag goed! Buiten het seizoen organiseren we dit enkel voor de zaterdag- en zondagmorgen

 

Gastronomisch Genot in Charmant Eethuis

Een bijzonder aantrekkelijke plek, midden in de natuur, voor fijnproevers die van informeel tafelen houden. Lekker buiten als het mooi weer is, luisterend naar het gekwetter van de vogels, of ontspannen binnen bij het haardvuur in de wintermaanden. Er is een dagkaart voor lunch en borrel, en een menukaart voor het diner. Omdat de chef veel met lokale, verse, biologische producten werkt, is de kaart iedere keer anders. Dat komt ook terug in zijn speciale menu, een favoriet bij de vele vaste gasten (2-gangen 27,50 euro, 3-gangen 32,50 euro of 4-gangen 37,50 euro p.p.).

Ook van harte welkom voor een heerlijke afternoon tea, compleet met sandwiches, scones, diverse zoete lekkernijen en een uitgebreide selectie theesoorten. (min. 2 p, 17,50 pp). En vanaf 15 personen serveren we in het eethuis een ontbijtbuffet. Alles graag van tevoren reserveren. Waarvoor niet gereserveerd hoeft te worden: zelfgemaakt schepijs. Dat hebben we altijd op voorraad, iedere keer weer andere, heerlijke smaken.

Onze drankkast met specials: bier, whisky en jenever

Wij houden van ons vak. Zo hebben we een uitgebreide drankkaart met veel speciaalbier en whisky. Natuurlijk hebben we ook de Hollandse klassiekers jenever en corenwijn op de kaart staan. We proberen ook een mooi assortiment speciale merken uit de omgeving aan te bieden. Vinden we zelf erg leuk om te doen.

Vegetariers en vegans kunnen goed bij ons terecht. Wel van tevoren aangeven zodat wij er bij de inkoop en voorbereidingen rekening mee kunnen houden. Dat geldt ook voor (andere) dieetwensen.

 

Text en foto,s ;  De Voscheheugte

 

Check de website 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.