Vakantiehuisinspiratie heeft een brand new website !

Heb je geen zin ,puf of gewoon tijd te kort om zelf op zoek te gaan naar die ene toffe  plek om je vakantie te vieren .Geen paniek !  Ilse van van Vakantiehuis Inspiratie helpt !

Check “ik zoek-Jij-boekt

Haar uitermate fijne website is de afgelopen maanden onder handen genomen en nu nog makkelijker te gebruiken op telefoon en laptop  en daar bij charmanter geworden .

Naast de vakantiehuis-zoek-service kan je lekker easy vanuit je hangmat op land ,Thema en  hoeveel personen zoeken . Deze kwam ik tegen en ik kan niet wachten om er over de drempel te stappen   Casa Opala” in de Algarve aan de Atlantische oceaan . 

Kijk zelf maar ff op de verse site van Vakantiehuis inspiratie .

Check de website

Check Facebook 

Dit lees je als informatie  over Casa Opala . Lekker blij enthousiast . Ik word daar happy van .

 

Niks meer aan doen zeggen we. Deze ‘hidden gem’ in de Algarve aan de Atlantische oceaan hebben we toch maar weer even gevonden.

In het authentieke oude centrum van het traditionele vissersdorpje Olhão, dat bestaat uit smalle steegjes en kronkelende straatjes met witte en pastelkleurige kubistische huisjes met Moorse invloeden, kun je ook Casa Opala vinden. Het sfeervolle townhouse voor 4 personen is liefdevol gerenoveerd door Richard en Matthias (in NL hebben ze hun eigen cateringbedrijf (www.gewoonmeer.nl).

Look and feel

Stoere materialen, zoals beton en hout, en strakke lijnen zijn gecombineerd met zachte pasteltinten. De hoge plafonds met de originele oude balken zorgen voor een ruimtelijk efect. Met twee slaapkamers en twee badkamers is Casa Opala ideaal voor 2 bevriende stellen of een gezin. Op de begane grond is een knusse living, op de eerste verdieping, in de lichte, ruime woonkeuken en het aangrenzende terras kun je heerlijk buiten eten. Een fijn extra is het dakterras met zwembad, buitendouche en loungegedeelte… hier heb je een prachtig uitzicht over het historische hart van Olhão.

To Do

Wandel ’s ochtends naar de bakker voor verse broodjes of neem onderweg een heerlijk kopje kofe met een pastel de nata bij een van de talrijke Pastelerias. Dineer ’s avonds aan de boulevard, met een overvloed aan echte traditionele restaurantjes. Langs de waterkant zijn de markthallen; die zijn een ‘must’ vanwege de grote verscheidenheid aan verse vis en zeevruchten en een uitgebreid aanbod van lokaal geteelde groenten en fruit.

Historische dorpjes en verlaten stranden

Olhão en de andere historische dorpjes in de omgeving zijn het hele jaar door levendig en gezellig. Olhão wordt omgeven door de ‘Ilhas’, eilanden met mooie stranden, en het Reserva Natural da Ria Formosa (een beschermd natuurgebied). De twee belangrijkste stranden zijn Ilha da Culatra en Ilha da Armona. Ze zijn het hele jaar door bereikbaar met reguliere veerdiensten vanaf de steiger in Olhão. De boottocht duurt ongeveer 30 minuten en brengt je naar prachtige stranden, waar het massatoerisme ver te zoeken is.

Get inspired…Olhão > https://www.youtube.com/watch?v=MENxx1MKWVE

Foto’s: Anya van de Wetering/Kamer 465

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.