Morgen  ga ik met mijn lief lekker een stuk rijden . Kletsen , eten ,drinken, slapen en chillen . Afsluitdijk over naar Leeuwarden .Zonnebril nonchalant op de neus . Blik op nieuwsgierig . 3 nachten kris kras door Nederland. Nederland is tof .Grote gedeeltes zijn mooi vlak ,groen en leeg . Mijd de brede lappen asfalt en het komt  allemaal dik in orde . Pak een pontje over een traag stromende rivier . Slurp van je warme chocomelk met uitzicht op de uiterwaardes . Nederland op zijn best . Vrijdag mogen we logeren in Hotel Post-Plaza in Leeuwarden . Wow ! wat een pand . Zin in.  Even onthouden, Leeuwarden is met Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 . Check ff op  https://www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad wat er allemaal te doen is . Opschieten want het is alweer bijna voorbij .

Zaterdag worden we voor een nacht opgesloten in het Hotel “Huis van Bewaring ” in Almelo . Fantastisch  hotel met veel gevoel gerestaureerd  een Amsterdamse school qua architectuur . Voor de  “Bucketlist “gewoon omdat het kan ,ontsnappen , lakens aan elkaar knopen en in een streepies pyjama en op kousenvoeten ervandoor . Vervolgens weer bij de portier aanbellen . Hoeft niet mag wel .  Zin in . 

 

Zondag mogen we loungen/lezen/drinken/niksen en slapen in Hotel Credible in Nijmegen . Urban hang out en een uitermate chille plek als ik op de foto,s mag afgaan . Zondag draait de huis DJ vanaf 14:00 zijn  hele vinyl verzameling erdoor heen . Lijkt me tof .

Plaza Hotel in Leeuwarden   Check de Website 

Hotel Credible in Nijmegen   Check de website 

Hotel Huis van Bewaring  Check de website 

Boeken tips .

 

Het postkantoor  Auteur: Charles Bukowski

Papillon     Auteur:Henri Charrière

HIP Hotels New York    Auteur: H. Ypma

 

 

Hotel het Huis van Bewaring in Almelo

Hotel het Huis van Bewaring in Almelo

Hotel het Huis van Bewaring in Almelo

Hotel het Huis van Bewaring in Almelo

Hotel het Huis van Bewaring in Almelo

Hotel Credible in Nijmegen

Hotel Credible in Nijmegen

Hotel Credible in Nijmegen

Hotel Credible in Nijmegen

Hotel Credible in Nijmegen

Hotel Post-Plaza in Leeuwarden

Hotel Post-Plaza in Leeuwarden

Hotel Post-Plaza in Leeuwarden

Hotel Post-Plaza in Leeuwarden

Huis van Bewaring in Almelo

 

 

 

Schermafbeelding 2018-12-06 om 18.37.12

Post-Plaza Hotel in Leeuwarden

Schermafbeelding 2018-12-06 om 18.37.41

Hotel Huis van Bewaring In Almelo

Schermafbeelding 2018-12-06 om 18.38.24

Hotel Credible in Nijmegen