Maastricht ! Kaboom !

Kijk hier wil je toch pitten ! Kaboom in Maastricht .  Bucketlist Hotel . He ho here we come !

Kaboom Hotel is een nieuw soort low budget-hotel in Maastricht voor een nieuw soort gast. Jij! Smart, sophisticated en een tikkeltje rebels. Iemand die precies weet wat hij wil. Een spot-goedkoop hotel waar je aan niets merkt dat het goedkoop is.

Kaboom Hotel is een uniek boutique design hotel en ligt recht tegenover het station in het stadsdeel Wyck in het centrum van Maastricht. De Markt, het Vrijthof en Onze Lieve Vrouwe plein, zijn slechts op 15 minuten lopen via de Wyckerbrugstraat de Sint Servaasbrug over. Tevens ligt ons hotel dichtbij het MECC en bieden we parking.

 

Eten en drinken op verrassende en ongewone plekken in een stad is en blijft aantrekkelijk. Het zuiden van Nederland heeft er een aantal jaren geleden weer zo’n plek bijgekregen toen de voormalige Tapijnkazerne in Maastricht in handen kwam van de gemeente en het terrein een nieuwe invulling kreeg. Het gebied is inmiddels volop in beweging. De universiteit van Maastricht heeft haar intrek in een aantal panden genomen, er zijn fiets en wandelpaden aangelegd en middenin het park is het goed toeven bij Brasserie Tapijn.

Eten in de vroegere eetzaal van de manschappen

De Tapijnkazerne is een voormalige militaire kazerne in Maastricht. Het terrein is in totaal ruim 6 hectare groot en kent nog tientallen originele gebouwen. In één daarvan is een restaurant gevestigd: Brasserie Tapijn. In de vroegere eetzaal voor de manschappen van de Tapijnkazerne kun je vandaag de dag terecht voor koffie, lunch en diner. Binnen en buiten op het heerlijke terras. Brasserie Tapijn heeft op charmante wijze een link gemaakt naar de historie van het gebouw en is toch helemaal van nu. Een plek om met vrienden af te spreken, lekker te eten of neer te strijken na een stadswandeling.

Bier uit het ketelhuis

In het ketelhuis van Brasserie Tapijn is een kleine brouwerij gevestigd: Brouwerij Zuyd. Het ketelhuis werd bij de realisatie van de brouwerij gesaneerd, waarbij ze van de opbrengsten van het oude ijzer, de brouwerij weer aan de praat kregen. Inmiddels komen er heerlijke biertjes uit de brouwerij. Brouwerij Zuyd en Brasserie Tapijn sloegen de handen ineen voor Project-K: ze brouwden een uniek biertje dat bij de gerechten op de kaart van het restaurant past. Naast Project-K drink je de andere bieren van Brouwerij Zuyd bij Brasserie Tapijn.

Locatie, openingstijden en parkeren

Je vindt de Tapijnkazerne tegenover het politiebureau van Maastricht. Kom je met de auto, geef je navigatie dan Sint Hubertuslaan als eindbestemming. De ene kant van de Hubertuslaan is parkeren voor vergunninghouders (houd dat goed in de gaten), aan de andere zijde kun je betaald parkeren. Brasserie Tapijn is deze tijd van het jaar op maandag tot en met woensdag geopend van 10 – 18 uur, en op donderdag tot en met zondag van 10 – 23 uur.

Check de website van Brasserie Tapijn voor menu en aangepaste openingstijden.

 

Iedere zondag tussen 12.00 en 18.00 uur zijn de meeste winkels open in het centrum van Maastricht. En ook op een groot aantal feestdagen, zoals 2e paasdag, 2e pinksterdag en Hemelvaartsdag kun je je winkelhart ophalen. Zo shop je bijna 365 dagen per jaar in de gezelligste binnenstad van Nederland.

 

Met je museumjaarkaart op zak profiteer je ook in Maastricht van vele voordelen. Er zijn maar liefst 7 musea en attracties in Maastricht en omgeving waar de kaart geldig is. Zo geeft de Nederlandse Museumkaart je gratis toegang tot het Natuurhistorisch Museum, het Bonnefantenmuseum, Museum aan het Vrijthof, Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur en Bureau Europa in Maastricht. In Valkenburg ben je met de kaart welkom bij Museum Romeinse Katakomben en Museum Land van Valkenburg.

 

Check de website van Kaboom 

Kaboom op Facebook 

kaboom2-1-627x335Maastricht_Kindvriendelijke_HotelsLBG-hotelsKBM-room-4-friends-4-759x500KBM-room-2KBM-patio-garden-2-e14943345018600kaboom-maastricht-1500x1000_ckaboom-maastricht-1500x1000_c-11-townhouse-hotel-maastricht-lobby-zithoek-52a8e32639kaboom-hotel-1disturbme_Fotor-1576x11821fc60563ec1494be290a23dc55320aa84a95037fSchermafbeelding 2018-11-28 om 07.34.49Collage_Fotor

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.