Engeland / De Pennine Way

Wandel over de ruggegraat van Noord Engeland

De Pennine Way is één van de langste meerdaagse wandelroutes van Groot-Brittannië. Het is een route van 429 kilometer die door zeer heuvelachtig gebied in midden -en vooral noord Engeland gaat. Het startpunt vindt u in het dorpje Edale in Derbyshire ongeveer in het midden van het nationale park het Peak District. Het eindpungt ligt helemaal in het noorden, net over grens in Schotland, in Kirk Yetholme. Onderweg komt u door een grote beschermde gebieden met prachtige landschappen. Dit zeer lange wandelpad heeft de status van National Traildus u zult langs de route regelmatig bewegwijzering tegenkomen. Het spreekt voor zich dat het pad ook in omgekeerde richting bewandeld kan worden.

De wandelroute is vernoemd naar het Penninisch Gebergte dat de rug van Noord Engeland vormen. Behalve de paar bergen bestaat het toch vooral uit heuvels. Op en rondom deze rug liggen voornamelijk nationale parken en andere beschermde gebieden. U wandelt achtereenvolgens door de nationale parken genaamd het Peak District, de Yorkshire DalesNorthumberland en tussendoor ook nog de North Pennines, een Area of Outstanding Natural Beauty. Onderweg komt u door een heuvelachtig en vaak ruig aandoend landschap en langs een aantal mooie dorpjes, met name in Yorkshire zoals bijvoorbeeld Haworth, Malham en Hawes. U zult ook behoorlijk wat meters heuvelop lopen, maximaal zelfs een keer 1000 meter op een dag. Naast dat u heuvels op loopt en door dorpjes heen trekt komt u ook enkele watervallen en ook zeer veel heidevelden, het typische noord Engelse ‘moorland‘. Hieronder ziet u de route van de Pennine Way in noord Engeland. Heel even kruist deze route een andere bekende meerdaagse route. Dat is het Hadrian’s Wall Path. text ; GB Liefhebbers 

Officiële Pennie way Website 

Tan hill Inn. De hoogst gelegen pub in Engeland

 
pennine-way-blogOLYMPUS DIGITAL CAMERAVB34134853Pennine-Way-2

pennine-way-map540pix
Locatie
tan-hill-pennine-way
Tan Hill inn

75-high-cup-nick1501712850068download

IMG_20180831_141613
Tan Hill inn .

pennine-way-top-TIpenninewaypennine-way-high-force-waterfall-1792111952_c09c83d475_odownloadLow Force Waterfall  County DurhamCollage_Fotor

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.