Project Pizza Oven Deel 1

Project Pizza Oven Deel 1 .

Na het zien van Ugly delicious van David Chang , aflevering “Pizza“ op Netflix kreeg ik de spirit . Een idee wat al lang sluimerde werd wakker geschud . Een pizza oven bouwen . De volgende dag kocht ik dus niet de  stapel vuurvaste stenen die ik nodig had om een oven te bouwen maar  elektrische mini pizza oven waar ik lekker mee aan de slag ging .En weg lekt het idee om een pizza oven te bouwen . Zo gaat dat meestal met ideeën en dat bevalt prima . Na een paar weken stunten met mijn nieuw kleine rode duivel en tal van op zich prima pizzas verder kwam het idee om zelf een oven te bouwen toch weer heel irritant boven drijven . Met een ongekende daadkracht dook ik Google in . Las me suf  en bestelden beton /vuurvaste stenen /vuurvast cement / kachelpijpen en een enorme zak hydrokorrels . Heel exact waren alle verhalen over zelfbouw pizza ovens niet maar in basis snapt ik het verhaal wel . De buiten tafelvoetbaltafel deels overwoekerd door de wijnrank werd naar het achterste deel van de tuin gedirigeerd . Voila . De bouwplek was gereed .

Op Google wemelde het van de modellen voor het onderstel .De meeste van  gemetselde stenen . Zwaar en bunkerachtig qua look . Sprak met totaal niet aan en bovendien ik heb een houtwerkplaats . De komende dagen laat ik zien hoe ik mijn oven heb gebouwd .

Niet moeilijk , wel leuk . Niet lullen gewoon doen . 

 

 

costradepizza

IMG_8589
Klaar !
Pizza maker Donna
Pizza maker Donna . Prima ding .Maar ik wilde meer .
0aefd413c87bfde72a81ac51d169554577699c57
De inspiratie
IMG_6977
hydrokorrel Bouillabaise
IMG_6974
Beton mix volgesn oude familie recept
IMG_6972
de basis
IMG_8520
Take it easy
fullsizeoutput_3026
Tools
fullsizeoutput_302c
Vuurvaste stenen
fullsizeoutput_302d
Erfstuk
IMG_8587
ovenspul
fullsizeoutput_2fbd
Tussentijds feest

Collage_Fotordddeer5678

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.