Parijs, Jools & ik

Dag 1

Parijs! Ik weet het: het klinkt hysterisch en aanstellerig. Maar uit de trein stappen bij Gare du Nord voelt als thuiskomen. En elke keer verbaas ik me erover hoe soepel en snel je van Amsterdam CS naar centrum Parijs rijdt, en ook nog eens voor een appel en een ei. 35 euro, enkele reis.

We duiken de chaos en gekte van de metro in, de klamme warmte van Parijs drukt op ons. Golven van mensen schieten langs ons heen. Dochter Jools weet de weg in de metro. Ik heb me erbij neergelegd: ze is meer street wise dan padre. We logeren in Hotel Eldorado in het 18e arrondisement, in Rue de Dames. Charmant hotel omringd door très fijne restaurants en bar tabac’s. We gaan niet moeilijk doen: het eerste restaurant met steak frites op het menu heeft onze klandizie. Jools is blij en zegt voor de zoveelste keer dat ze hier gaat wonen. Go girl, go !

Dag 2

Wakker worden in Parijs. De stad ontwaakt. De eerste hap van de dag, groen schuimgebak met frambozen eten we onderweg naar de volgende plek. Omdat we die hard Amélie fans zijn ontbijten we in Cafe des Deux Moulins waar de film “Le fabuleus destin d’Amélie Poulain” gedeeltelijk is opgenomen. Na het ontbijt neemt Jools het roer over en gaan we in een rechte lijn naar de Champs-Elysées waar de grootste vestiging van Sephora staat, aka make-up heaven. Jools draait compleet door, en naast lipsticks en nagellak van kleuren waarvan ik de naam niet kan reproduceren heeft ze ook een verzorgend maskertje voor me gekocht. 

Time flies when youre having fun en we zijn dan ook net op tijd voor onze lunch bij Brasserie Lipp: een van de mooiste, oude bistro’s in Parijs. Hier is ober zijn een hoogstaand beroep en hij weet wanneer de glazen weer vol moeten. Zo hoort het en we genieten  ervan. In dezelfde straat (Boulevard Saint-Germain) zit ook de kiloshop. Hier reken je vintage kleding af per gewicht: alors Happy Jools. Iets verderop zit mijn straat, Rue Serpente, vol met stripboekwinkels. Stripboeken worden in Frankrijk serieus genomen en je ziet er dan ook hoofdzakelijk volwassenen inkopen doen. Na drie tussenstops op diverse terrassen kunnen we dan eindelijk pootje baden in Canal Saint Martin. Zo’n magische  Parijse plek waar iedereen aan de rand van het Canal muziek maakt, eet en drinkt. Een pure, heerlijke sfeer. Overigens, ook hier is een scène opgenomen van Amélie: steentjes ketsen. We eten in het Uber hippe Mama Shelter hotel. Het eten is superfijn, de sfeer nog beter. Lekkere muziek, gezellig geroezemoes en tof design. Als toetje spelen we een potje tafelvoetbal op een verlengde tafel. Heel gek, maar na een dag Parijs was mijn pinpas leeg. God, wat heeft mijn huid geleden onder zo’n dag in Parijs: ik ben zwaar aan een verzorgend maskertje toe.

Cafe des Deux Moulins 15 Rue de Levis
Sephora 70-72 Avenue des Champs Elysees
Brasserie Lipp 151 Boulevard Saint-Germain
Kilo Shop 125 Boulevard Saint-Germain
Canal Saint-Martin 58 Quai de Jemmapes
Mama Shelter Hotel 109 Rue de Bagnolet

Dag 3

Goedemorgen, Parijs! De dag is net begonnen en wat gaan we doen tussen opstaan en het vertrek aan het einde van de dag staat compleet open. Alles kan niks moet.

Ontbijt bij Marcel.
Restaurant Marcel 1 Villa Leandre Montmartre

Don’t Try This at Home. Tussen ontbijt en lunch. Jools en ik hebben geen rem. Remmen is sowieso saai, vinden wij. Je struikelt in heel Paris over de heerlijkheden. Maar op de Champs-Élysées zitten er twee die een wel heel fijne uitstalling hebben. We zeggen niet dat dit de top is van wat Paris te bieden heeft. Maar meer een onweerstaanbare combi van shoppen, presentatie en altijd trek.

Ladurée 75 avenue Des Champs Elysées
Pierre Hermé 86 avenue des Champs-Elysées

IMG_8345

fullsizeoutput_2f32
Hotel Eldorado aan de voet van Montmartre
fullsizeoutput_2f33
Buurt Argentijn om de hoek van Eldorado
fullsizeoutput_2f3b
Toffe gast
fullsizeoutput_2f3c
Jools
fullsizeoutput_2f3d
Montmartre
fullsizeoutput_2f3e
Montmartre
fullsizeoutput_2f44
Montmartre
fullsizeoutput_2f45
Montmartre
IMG_8353
De Metro werkt zo goed en snel.
fullsizeoutput_2f46
Un Petit Noir
fullsizeoutput_2f48
Ontbijt bij Marcel
fullsizeoutput_2f4b
Marcel
fullsizeoutput_2f3a
Hemel
fullsizeoutput_2f06
Chillen bij Canal Saint Martin
fullsizeoutput_2f09
Canal Saint Martin
fullsizeoutput_2f0c
Chillen op zondag in Parijs
fullsizeoutput_2f0e
Potje jeu de boules op zondag
fullsizeoutput_2efe
Restaurant van Hotel Mama Shelter
fullsizeoutput_2f12
De kiloshop op Boulevard Saint-Germain
fullsizeoutput_2f17
Sfeer
fullsizeoutput_2f19
Lipp op Boulevard Saint-Germain
fullsizeoutput_2f1f
Bij Lipp
fullsizeoutput_2efa
Doe maar
fullsizeoutput_2f1e
Jools is blij. Sephora make-up hemel op de Champs-Élysées
fullsizeoutput_2f23
Ontbijt

IMG_8367

fullsizeoutput_2ed9
Bar Tabac, een echte klassieker

fullsizeoutput_2edb

IMG_8363
Nieuwe vriend
IMG_8357
Tuin van Eldorado
Schermafbeelding 2018-06-11 om 21.13.37
Locatie Hotel Eldorado

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.