Parijs ,Jools & Ik.

Parijs. Ik weet het , het klinkt hysterisch en aanstellerig .Maar uit de trein stappen bij gare du Nord voelt als thuis komen . En elke keer verbaas ik me er over hoe soepel en snel je van amsterdam naar centrum Parijs rijd , en ook nog eens voor een Apple en ei . 35;- enkele reis . We duiken de chaos en klamme gekte van de Metro in , het is Parijs warm . Druk . Mensen golven .En toch vinden we de juiste metro . We logeren in Hotel Eldorado in het 18 e arrondisement
In Rue de Dames . Tof charmant hotel . Omringend door fijne restaurants en bar tabac,s . We gaan niet moeilijk doen . Het eerste restaurant met steak frites op het menu heeft onze klandizie.
Jools is blij en zegt voor de zoveelste keer dat ze hier gaat wonen . Go girl Go !

Dag 2

Wakker worden in Parijs . De stad ontwaakt .De eerste hap van de dag , groen schuimgebak met frambozen gaat er lopend in . Omdat we die hard fans zijn ontbijten we in “ cafe des Deux Moulins” waar Le fabuleus destin d,Amélie Poulain gedeeltelijk is opgenomen . Na het ontbijt neemt Jools het roer over en gaan we in een rechte streep naar Champs-Elysées waar de grootst vestiging van Sephora staat . Make up heaven . Jools draait door en ik koop een maskertje.de text op de verpakking belooft veel goeds . Lol . Time Flies when youre having fun en we zijn dan ook net op tijd bij Brasserie Lipp een van de tofste en oude bistro’s in Parijs . Hier is ober zijn een beroep en weet wanneer de glazen weer vol moeten . Zo hoort het en Ik vind het tof. In de zelfde straat ( boulevard saint-germain) zit ook de kilo shop. Hier reken je vintage kleding af per gewicht . Iets verderop zit mijn straat Rue Serpente vol met stripboekwinkels . Stripboeken worden Frankrijk serieus genomen en je ziet er dan ook hoofdzakelijk volwassenen inkopen doen .Na drie tussenstops op diverse terrassen kunnen we dan eindelijk pootje baden in Canal Saint Martin. Zo,n mooie plek waar iedereen aan de rand van het Canal muziek maakt , eet en drinkt . Pure heerlijke sfeer . Overigens , ook hier is een scène op genomen van Amélie . We eten in het Uber hippe Mama Shelter hotel . Het eten is super maar de sfeer nog beter . Lekkere muziek , gezellig geroezemoes en tof design . Als toetje spelen we een potje tafelvoetbal op een verlengende tafel . Heel gek na een dag Parijs was mijn pinpas leeg . Maar geen paniek , nadat we ons zelf leeg hadden geschud bleken we toch nog een klein bergje met contant geld te hebben . God wat heeft mijn huid geleden onder zo,n shop dag in Parijs ik ben zwaar aan een verzorgend maskertje toe .
Cafe des Deux Moulins 15 Rue de Levis
Sephora 70-72 Avenue des Champs Elysees
Brasserie Lipp 151 Boulevard Saint -Germain
Kilo Shop 125 Boulevard Saint – Germain
Canal Saint-Martin 58 Quai de Jemmapes
Mama Shelter 109 Rue de Bagnolet

 

dag 3

Goedemorgen Parijs . De dag is net begonnen wat gaan we doen tussen opstaan en het vertrek aan het einde van de dag . Alles kan niks moet . Word vervolgd .groeten uit Parijs

 

ToffePlek Parijs tip .
Ontbijt bij Marcel .
Marcel. 1 villa Leandre Montmartre .

Parijs .Don’t Try This at Home . Tussen ontbijt en lunch. Jools en ik hebben geen rem .remmen is saai vinden wij. Je struikelt in heel Paris over de heerlijkheden . Maar op de Champs-Élysées zitten er twee die een wel heel fijne uitstalling hebben . We zeggen niet dat dit de top is van wat Paris te bieden heeft . Maar meer een onweerstaanbare combi van shoppen , presentatie en altijd trek.

La Duree 75 avenue Des Champs Elysées, 75008 Paris, Frankrijk

Pierre Herme 86 avenue des Champs-Elysées. 75008 Paris.

www.eldoradohotel.fr

IMG_8345

fullsizeoutput_2f32
Hotel Eldorado aan de voet van Montmartre
fullsizeoutput_2f33
Buurt Argentijn om de hoek van Eldorado
fullsizeoutput_2f3b
Toffe gast
fullsizeoutput_2f3c
Jools
fullsizeoutput_2f3d
Montmartre
fullsizeoutput_2f3e
Montmartre
fullsizeoutput_2f44
Montmartre
fullsizeoutput_2f45
Montmartre
IMG_8353
De Metro werkt zo goed en snel .
fullsizeoutput_2f46
Un Petit Noir
fullsizeoutput_2f48
Ontbijt bij Marcel
fullsizeoutput_2f4b
Marcel
fullsizeoutput_2f3a
Hemel
fullsizeoutput_2f06
Chillen bij Canal saint Martin
fullsizeoutput_2f09
Canal saint Martin
fullsizeoutput_2f0c
Chillen op zondag in Parijs
fullsizeoutput_2f0e
Potje jeu de boule op zondag
fullsizeoutput_2efe
Restaurant van Hotel Mama Shelter
fullsizeoutput_2f12
De kilo shop op boulevard Saint Germain
fullsizeoutput_2f17
Sfeer
fullsizeoutput_2f19
Hier moet je ff eten . Lipp op Boulevard Saint Germain
fullsizeoutput_2f1f
Bij Lipp
fullsizeoutput_2efa
Doe maar
fullsizeoutput_2f1e
Jools is blij . Sephora make-up hemel  op de Champs-Élysées
fullsizeoutput_2f23
Ontbijt

IMG_8367

fullsizeoutput_2ed9
Bar Tabac , een echte klassieker

fullsizeoutput_2edb

IMG_8363
Nieuwe vriend
IMG_8357
Tuin van Eldordo
Schermafbeelding 2018-06-11 om 21.13.37
Locatie Hotel Eldorado

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.