Gezegend slapen in Oostbierum.

Wij rijden altijd via de afsluitdijk Friesland in en het over het algemeen betekend dat we gaan op vakantie . Met kerst naar Terschelling of ergens midden in het jaar naar Ameland om op zoek te gaan naar de roots van de schoonfamilie . Kortom prima gevoel .  Precies tussen beide vakantiebestemmingen  ligt het kerkje ” De Kraak van de dam ” toffe naam ” in Oostbierum . Amen . Bijzonder mooie en gezegende plek met een fijne tuin erom heen waar je natuurlijk lekker in de schaduw met een glas trappisten bier van Westvleteren “Hoe god uit Jorwerd verdween”  kan lezen/herlezen . Het is maar een half uurtje met de auto vanuit Oostbierum naar Jorwerd .

maximaal 7 volwassenen

Check de website

Westvleteren kopen

Antwerpen tip , Cafe / restaurant het Elfde gebod 

 

 

 

De Kraak: een vakantiehuis in een buitengewoon kerkje Boek voor uw vakantie een bijzonder vakantiehuis, het oude dorpskerkje van Oosterbierum. De kerk is omgetoverd tot een stijlvolle en comfortabele accommodatie. Een uniek plekje in Friesland! Zon of regen, u geniet in dit voormalige godshuis van rust, ruimte en comfort. Waar anders slaap je naast een kerkorgel, met uitzicht op een preekstoel? Waar anders omlijsten kleurrijke kunstwerken van Friese expressionisten het strakgroene laken van een voortreffelijk biljart?

Bij het bijzondere vakantiehuis hoort bovendien een ruime tuin met terras, kleine kippetjes en oude fruitbomen. Vakantie met kinderen, familie of vrienden – iedereen geniet van de zee, het wad en de mooie Elfstedenstadjes Harlingen en Franeker.
Of houdt u meer van zwartbonte koeien in grazige groene weilanden? Dan is kerklogement ievers misschien iets voor u, gelegen vlakbij het Friese merengebied. Net als De Kraak een geweldige plek, maar dan voor maximaal 10 personen en bovendien geschikt voor mindervaliden. Zie http://www.ievers.nl Open vanaf juli 2012!

Bijzonder, slapen in een kerk Ooit bedacht dat u uw hoofd te ruste kunt leggen in een dorpskerkje? Het kan in Oosterbierum! Het vakantiehuis – De Kraak van Van Dam – heeft drie slaapkamers en biedt plaats aan maximaal 7 volwassenen. In twee van de drie slaapkamers staat een tweepersoonsbed, in de derde een stapelbed. Voor kleintjes hebben we campingbedjes, kinderstoeltjes en babybadje.

De kerkzaal De leefruimte in De Kraak is groter dan in vrijwel elk ander vakantiehuis. Toch is het kerkje met zijn vele hoekjes vooral ook knus. De complete keuken is twee treetjes hoger dan de kerkzaal. Het binnenterras ligt op raamhoogte zodat u uitzicht heeft over de terp en het dorp. Ook beneden op de begane grond is een zithoek met een ruime bank. Een grote leeftafel biedt gemakkelijk plaats aan 7 personen. En dan is er nog een biljarthoek en een hoek waar kerkbankjes staan met mooie kunstboeken er op. Dat het gewelf, preekstoel en orgel blikvangers zijn spreekt voor zich. De kerk is – op de oude mooie ramen na – goed geïsoleerd.

De vakantiewoning gebruikt groene energie – gas en stroom – van Greenchoice. Ter compensatie van de CO2 uitstoot participeren de eigenaren van De Kraak van Van Dam in windenergie op zee.

De keuken van De Kraak heeft een Belgisch hardstenen aanrechtblad en is compleet ingericht. Tot de uitrusting behoort een koelkast, vrieskast, vaatwasser en combi oven/magnetron. Wie van koken houdt heeft hier een ruim assortiment aan keukengereedschap en voldoende goede pannen en ovenschalen. Een basisvoorraad van kruiden, olie en zout is standaard aanwezig. In de keuken is ook een wasmachine met droger ingebouwd.

In De Kraak zijn badkamer en toilet van elkaar gescheiden. De badkamer heeft een wastafel en een heerlijk warme douche. De voorzieningen zijn modern en hygiënisch. Beddengoed en handdoeken Bij de voorbereiding van een verblijf in De Kraak hoort geen gesleep met beddengoed. Bij aankomst zijn de bedden voor u opgemaakt. In het kerkje liggen ruim voldoende handdoeken en washandjes voor u klaar.

de_kraak_van_van_dam-1-3103

Foto De Kraak van Van Dam 210000015393-1024x6831161_douche1161_exterieur_1_kl1458987103-Stapelbedde_kraak_van_van_dam1__2017_sliderde-kraak-van-van-damimg_8384IMG-20170925-WA0000slaapkamer_1Schermafbeelding 2018-03-23 om 08.30.16Collage_Fotor

Antwerpen_Elfde_Gebod-01
Cafe /Restaurant het Elfde gebod in Antwerpen
view
Cafe /Restaurant het Elfde gebod in Antwerpen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.