Kaapverdië . Jurassic world met onbeperkt Caipirinhas .

Bruine kop , brede glimlach , relaxed uitgesmeerd hangend over zijn stoel met een koffie aan zijn lip . Vriend Jeroen is net terug uit Kaapverdië . “Ja man lekker met Sanne Eilandhoppen” . Rugzak op en hiken in “Jurassic World“ alleen dan zonder T-rex  maarrrrr met onbeperkt Caipirinha  op het strand van Tarrafal .Sounds good amigo .Ga verder . African desert in Boa Vista . Marslandschappen op vulkaan eiland Fogo en “Jurassic World“ hiken in Santo Antão.PPfffff.  Kortom de man was enthousiast .Ik ook . Meteen ff googelen . Kaapverdische eilanden .

Kaapverdië (PortugeesCabo VerdeIPA: [ˈkabu ˈveɾdɨ]) of de Kaapverdische Eilanden, officieel de Republiek Kaapverdië, is een land bestaande uit een eilandengroep van vulkanische oorsprong voor de westkust van Afrika in de Noordelijke Atlantische Oceaan. text ; Wikipedia

Tickets kosten gemiddeld 250,-/ 350,-  .vluchtduur  7 uur .

Kaapverdië – Landschap & klimaat

Het landschap op de eilandengroep is vlak en droog. Door een tekort aan neerslag is er weinig begroeiing, alleen een enkele palmboom en cactussen. Alleen de eilanden in het zuiden en westen hebben iets meer neerslag, waardoor ze iets groener zijn. Deze eilanden zijn ook bergachtiger dan bijvoorbeeld Sal en Boa Vista. De eilanden Santo Antão en Fogo hebben beide een vulkanisch landschap.

In Kaapverdië heerst een tropisch klimaat. De temperaturen zijn het gehele jaar redelijk constant en aangenaam, zo tussen de 22 en 27 graden. Bovendien waait het op de Kaapverdische Eilanden altijd stevig. Deze droge wind is een groot deel van het jaar afkomstig uit de Sahara-woestijn. De beste reistijd is van oktober tot en met juni. Van juli tot en met september valt iets meer neerslag, maar eigenlijk hebben alle eilanden van Kaapverdië een regentekort.  text : Tui

Belangrijke informatie

• Een visum is verplicht naar de Kaapverdische Eilanden.

Paspoort en visum

Er is wisselende wetgeving met betrekking tot de geldigheid van het paspoort voor Kaapverdië. Om er zeker van te zijn dat je zonder problemen aan je reis kunt beginnen heb je een paspoort nodig dat bij terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig is. Naast een geldig paspoort heb je ook een visum nodig. Deze moet je aanvragen vóórdat je op reis gaat. Dit kan online of persoonlijk bij het consulaat van de Kaapverdische Eilanden in Rotterdam.

 

Kasa D’igreja Ecolodge  .Santo Antao

Boavista / Spinguera Ecolodge

Casa Strela B&B Tarrafal

Santo Antão / CASA ESPONGEIRO 1370m alt.

CASAS DO SR. ABEL – RUA BANANA

 

 

wandelen-kaapverdie-kaapverdische-eilanden-03-600x398

wandelen-kaapverdie-kaapverdische-eilanden-01-600x398

Santo Antão De lost world wandeleiland

Tarrafal-59-van-113

Santiago palmbomenstrand: Tarrafal

spinguera-wyspy-zielonego-przyladka-wyspy-zielonego-przyladka-bufet

Boavista / Spinguera Ecolodge

Sjors-Massar-Portraits-de-Cabo-Verde-071

Santo Antão De lost world wandeleiland

santo-antao-eilandpagina-foto-hero-groot

Santo Antão De lost world wandeleiland

santo-antao-eilandmozaiek-2a

Santo Antão De lost world wandeleiland

reis1

methodetimesprodwebbind5bf9d2c-2e3a-11e6-a5c2-7b913168177e

Boavista / Spinguera Ecolodge

kasa-d-igreja

Kasa D’igreja Ecolodge

kasa-d-igreja-1

Kasa D’igreja Ecolodge

071760-01

Kaapverdië

35090084

Casa Strela B&B Tarrafal

bay-601526_1280-1024x656

Wow !

Cabo_verde_mapCollage_Fotor

Kaapverdie-Tarrafal-Santiago-reizen-strand-vakantie-8

TARRAFAL

Deserto-de-Viana-Boavista

Boa Vista – witte stranden, weidse woestijn

eb3cb229_original

Santo Antão / CASA ESPONGEIRO 1370m alt.

fogo-eilandpagina-mond-van-de-vulkaan

Fogo Het vulkanische eiland

gs-f448d-Kaapverdie_-_Tarrafal

Santiago palmbomenstrand: Tarrafal

Kaapverdie-Santiago-Praia-Cidade-Velha-1050x500

CASAS DO SR. ABEL – RUA BANANA

1-sal-vakantiedeals-bijzondere-streken-kaapverdische-eilanden-tui-actieve-streken-strandstreken-

Santiago

Advertenties

No Comments

%d bloggers liken dit: