Kaapverdië . Jurassic world met onbeperkt Caipirinhas .

Bruine kop , brede glimlach , relaxed uitgesmeerd hangend over zijn stoel met een koffie aan zijn lip . Vriend Jeroen is net terug uit Kaapverdië . “Ja man lekker met Sanne Eilandhoppen” . Rugzak op en hiken in “Jurassic World“ alleen dan zonder T-rex  maarrrrr met onbeperkt Caipirinha  op het strand van Tarrafal .Sounds good amigo .Ga verder . African desert in Boa Vista . Marslandschappen op vulkaan eiland Fogo en “Jurassic World“ hiken in Santo Antão.PPfffff.  Kortom de man was enthousiast .Ik ook . Meteen ff googelen . Kaapverdische eilanden .

Kaapverdië (PortugeesCabo VerdeIPA: [ˈkabu ˈveɾdɨ]) of de Kaapverdische Eilanden, officieel de Republiek Kaapverdië, is een land bestaande uit een eilandengroep van vulkanische oorsprong voor de westkust van Afrika in de Noordelijke Atlantische Oceaan. text ; Wikipedia

Tickets kosten gemiddeld 250,-/ 350,-  .vluchtduur  7 uur .

Kaapverdië – Landschap & klimaat

Het landschap op de eilandengroep is vlak en droog. Door een tekort aan neerslag is er weinig begroeiing, alleen een enkele palmboom en cactussen. Alleen de eilanden in het zuiden en westen hebben iets meer neerslag, waardoor ze iets groener zijn. Deze eilanden zijn ook bergachtiger dan bijvoorbeeld Sal en Boa Vista. De eilanden Santo Antão en Fogo hebben beide een vulkanisch landschap.

In Kaapverdië heerst een tropisch klimaat. De temperaturen zijn het gehele jaar redelijk constant en aangenaam, zo tussen de 22 en 27 graden. Bovendien waait het op de Kaapverdische Eilanden altijd stevig. Deze droge wind is een groot deel van het jaar afkomstig uit de Sahara-woestijn. De beste reistijd is van oktober tot en met juni. Van juli tot en met september valt iets meer neerslag, maar eigenlijk hebben alle eilanden van Kaapverdië een regentekort.  text : Tui

Belangrijke informatie

• Een visum is verplicht naar de Kaapverdische Eilanden.

Paspoort en visum

Er is wisselende wetgeving met betrekking tot de geldigheid van het paspoort voor Kaapverdië. Om er zeker van te zijn dat je zonder problemen aan je reis kunt beginnen heb je een paspoort nodig dat bij terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig is. Naast een geldig paspoort heb je ook een visum nodig. Deze moet je aanvragen vóórdat je op reis gaat. Dit kan online of persoonlijk bij het consulaat van de Kaapverdische Eilanden in Rotterdam.

 

Kasa D’igreja Ecolodge  .Santo Antao

Boavista / Spinguera Ecolodge

Casa Strela B&B Tarrafal

Santo Antão / CASA ESPONGEIRO 1370m alt.

CASAS DO SR. ABEL – RUA BANANA

 

 

wandelen-kaapverdie-kaapverdische-eilanden-03-600x398

wandelen-kaapverdie-kaapverdische-eilanden-01-600x398
Santo Antão De lost world wandeleiland
Tarrafal-59-van-113
Santiago palmbomenstrand: Tarrafal
spinguera-wyspy-zielonego-przyladka-wyspy-zielonego-przyladka-bufet
Boavista / Spinguera Ecolodge
Sjors-Massar-Portraits-de-Cabo-Verde-071
Santo Antão De lost world wandeleiland
santo-antao-eilandpagina-foto-hero-groot
Santo Antão De lost world wandeleiland
santo-antao-eilandmozaiek-2a
Santo Antão De lost world wandeleiland

reis1

methodetimesprodwebbind5bf9d2c-2e3a-11e6-a5c2-7b913168177e
Boavista / Spinguera Ecolodge
kasa-d-igreja
Kasa D’igreja Ecolodge
kasa-d-igreja-1
Kasa D’igreja Ecolodge
071760-01
Kaapverdië
35090084
Casa Strela B&B Tarrafal
bay-601526_1280-1024x656
Wow !

Cabo_verde_mapCollage_Fotor

Kaapverdie-Tarrafal-Santiago-reizen-strand-vakantie-8
TARRAFAL
Deserto-de-Viana-Boavista
Boa Vista – witte stranden, weidse woestijn
eb3cb229_original
Santo Antão / CASA ESPONGEIRO 1370m alt.
fogo-eilandpagina-mond-van-de-vulkaan
Fogo Het vulkanische eiland
gs-f448d-Kaapverdie_-_Tarrafal
Santiago palmbomenstrand: Tarrafal
Kaapverdie-Santiago-Praia-Cidade-Velha-1050x500
CASAS DO SR. ABEL – RUA BANANA
1-sal-vakantiedeals-bijzondere-streken-kaapverdische-eilanden-tui-actieve-streken-strandstreken-
Santiago