De Rijp midden in de Eilandspolder .

De Rijp midden in de Eilandspolder . Op 40 minuten rijden van het centrum Amsterdam en 40  minuten rijden van het Noordzee strand . De Eilandspolder , de mooiste polder van Nederland , en nee deze stevige uitspraak heeft niets te maken met het feit dat ik er zelf woon  ;-).

De Ringvaart houd alle Eilandspolder dorpen bij elkaar , wat meteen ook een mooi rondje is op je wandelschoenen ,fiets of boot.

De lente word bij ons aangekondigd  door  Zwaluwen, Grutto,s en Wulpen en de  zomer herken je blind door de geur van vers gemaaid gras . In de herfst blaast de westenwind vanaf het Alkmaardermeer de bladeren van de bomen . En elke winter weer hoopt iedere inwoner dat het ijs sterk genoeg word voor een Eilandspoldertocht en een kop warme chocolademelk bij de koek en zopie. .  Ach man het is hier zo mooi . Als je het over pittoreske of schilderachtig heb dan heb je het vermoedelijk over de Rijp , Noordeinde , Grootschermer , Driehuizen , Schermerhorn of West-Graftdijk . Oud Hollandser word het niet . Grazende zwart witte koeien tegen een knal blauwe hemel in groen landschap met hier en daar een eenzame molen .

Nee het is hier geen museum , hier word gewoond en gewerkt . Kan je hier lekker uit eten . Zo ! Ons favoriete restaurant woont  in de rijp en heet Het Wapen van munster ook wel bekend als Arie/Cor . Makkelijke te vinden in het centrum tegenover de kerk en als de zon schijnt zit je lekker op het terras. Verders heb je in elk Eilandspolder dorp en prima cafe restaurant met vaak een terras aan het water waar je bootjes kan huren of gewoon lekker genieten van het uitzicht met een glas lekkers binnen handbereik. Kan je ook overnachten in de Eilandspolder . Zo ! zeker wel.

Bijvoorbeeld in Het juffertje in het groen , Tinyhouse aan de dijk iets buiten Driehuizen met prachtig uitzicht over polder en dijk . Of je kan vier persoons vakantieboot Frederiek huren en vanuit Driehuizen naar het Alkmaardermeer varen . `Het eiland de Woude in het Alkmaardermeer hoort dan wel niet bij de Eilandspolder maar is wel een super fijne plek om aan te meren en  te lunchen of dineren op het terras van restaurant het Kombof . In de Rijp staat B&B Het Pakhuys een prachtig historisch pand in het centrum van de Rijp met 6 luxe kamers . Heb je een tent of camper , geen punt , zoek een mooi plek uit op de boerderij camping Natuurlijk genoegen aan de rand van Driehuizen .In de zomer kan je wakker worden met een frisse duik in de ringvaart . Welkom in de Eilandspolder.

 

voor meer info over de Eilandspolder en omgeving check ;

https://www.facebook.com/laagholland/

http://www.laagholland.com/nl/home  

https://www.facebook.com/iksupschermer/

DagjedeRijp

http://www.devriendschapdriehuizen.nl/

http://dekleinehaag.nl/

http://www.hetgenotvangrootschermer.nl/

 

 

 

IMG_6213
Tussen Driehuizen en Grootschermer
IMG_6214
Restaurant de Vriendschap in Driehuizen
IMG_6212
Pontje bij de Woude
IMG_6215
Grootschermer
IMG_6216
Uitzicht op Noordeinde
IMG_6217
Graft
IMG_6218
De Rijp
IMG_6219
De Rijp
IMG_6220
De Rijp
IMG_6225
Uitzicht op de Rijp
IMG_6221
De Rijp
IMG_6222
De Rijp Tuingracht
IMG_6223
Restaurant het Wapen van Munster
IMG_6224
De Rijp
IMG_6226
Noordeinde
IMG_6227
Juffertje in het Groen
IMG_6228
Juffertje in het Groen
IMG_6229
Juffertje in het Groen
IMG_6230
Juffertje in het Groen
IMG_6232
Vakantieboot Frederiek
IMG_6235
Boeren Camping Natuurlijk genoegen
Schermafbeelding 2018-02-17 om 09.22.08
locatie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.