Tree Tent van ontwerper Dre Wapenaar. Ps , je mag er in slapen.

Wat is het kunst / design of gewoon een toffe boomtent . En als het kunst is , dan is het kunst om in te slapen . je heb er geen museum jaarkaart nodig en je kan er met zijn vieren in , boom knuffelen doe je met het hele gezin. Super leuk . Waar ? Tussen Amersfoort en Apeldoorn ligt camping De Hertshoorn tevreden en mooi te zijn op de Veluwe . Hier hangen de tent druppels. Voor douche en toilet moet je je nest voor even verlaten . Maar ontbijt kan besteld worden op de camping . Ik ga .

Dre Wapenaar is de ontwerper van deze tent . Kijk even op zijn site , erg inspirerend . Oja hij heeft ook nog even tijd gemaakt om een boek in elkaar te draaien .

Supertripsboomhut Vakanties

http://www.drewapenaar.nl/project.php?id=67

Auteur: Dré Wapenaar

Uitgever: Uitgeverij Wbooks

Nederlandstalig 128 pagina’s 9789089101334 januari 2010

Alle productspecificaties

Boek Samenvatting  “Bivak”

Met zijn tentsculpturen werkt Dré Wapenaar al vijftien jaar aan een indrukwekkend oeuvre. Een groot deel van dit oeuvre is verzameld in het boek Bivak en wordt nu door Uitgeverij d’jonge Hond uitgebracht.

Zijn ingenieuze bouwsels spreken alom tot de verbeelding. Ze bezetten een gebied dat de grens vormt tussen ruimte innemen en ruimte omlijsten, tussen toevluchtsoord en ontmoetingsplaats, een plek waar men ‘en plein public’ een douche kan nemen.

Wapenaars creaties van tentdoek bevinden zich op het grensgebied van architectuur, design en beeldhouwkunst. De prachtige vormen, organische structuren en interieurs van zijn nomadische onderkomens nodigen uit om in te kruipen, door het canvas naar buiten te kijken of binnen een eigen plek te maken. Iedere tent heeft een duidelijke functie en staat klaar om daadwerkelijk in gebruik genomen te worden.

Recensie(s)

Catalogus verschenen bij gelegenheid van een tentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Dre Wapenaar (1961) in de Kunsthal Rotterdam, zomer 2009. Wapenaar verwierf internationale bekendheid met zijn tenten in alle soorten en maten. Het succesvolst is zijn boomtent, oorspronkelijk ontworpen voor boomactivisten. De kunstenaar ziet zichzelf uitdrukkelijk niet als een tentontwerper: hij is in de eerste plaats beeldhouwer en zijn tenten zijn sociale sculpturen, ontmoetingsplaatsen waar mensen ‘om elkaar heen draaien en keren’. Het boek gaat kriskras (niet chronologisch) door het oeuvre. Van het ‘paviljoen van de leegte’, het ‘voordrachtspaviljoen’, de ‘baartent’ tot de ‘dodenbivak’, alles wat Wapenaar van 1988 t/m 2009 produceerde komt voorbij, vergezeld door puntige toelichtingen van hemzelf. De verzorgde uitgave biedt een pakkend, caleidoscopisch overzicht waarbij de nadruk ligt op de grote hoeveelheid uitstekend beeldmateriaal. Achterin zijn alle werken op postzegelformaat terug te vinden, geordend naar jaar van ontstaan. Biografische en andere gegevens zijn niet opgenomen. (www.drewapenaar.nl).

Text :  Han Kobes

https://www.bol.com/nl/p/bivak/1001004006747954/

tent-dre-wapenaar-design

SOUNDBOXPAVILIONpv13427
Soundbox pavilion Dre Wapenaar
Senza-nome-46
SOLO FOR YOU Dre Wapenaar
pit-drewapenaar-tranendreef-manon
Tree tent

maxresdefaultluminair-tree-tents-4large

large-1
happy bird

Collage_Fotor

ASPdiagonaal36612
Advanced sit pit Dre Wapenaar
620262390623be334c34e86019ddef7a
Tent village van Dre Wapenaar

6e12a80e57024476bc1ecacf1a283581

1001004006747954
Auteur: Dré Wapenaar
Uitgever: Uitgeverij Wbooks

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.