Havenfeest in Groningen.

WinterWelVaart #11 in Groningen

GRONINGEN – De kades van de Hoge, Lage en Kleine der A in Groningen vormen van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december het decor voor de elfde editie van WinterWelVaart. Een meerdaags evenement dat op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie Groningen levend wil houden.

Ruim twintig historische charterschepen leggen aan in het volgens velen mooiste stukje binnenstad van Groningen. Bezoekers kunnen zich aan boord onderdompelen in een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma. Uiteraard kunnen ze ook kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen.

Highlights

Een van de highlights in de programmering is ‘Je denkt dat het komt’ van Meindert Talma. Het publiek wordt meegezogen in een gezongen en verteld (film)verhaal over de eerste, vormende doorbraakjaren van een enigszins afwijkende noordelijke outsidermuzikant en schrijver in deNederlandse muziek- en schrijverswereld.

Ook vermeldenswaardig is het optreden van Moon Moon Moon, het multimediaproject van Mark Lohmann. Moon Moon Moon maakt sprookjesachtige lo-fi slackerfolk.

De Tunesisch-Griekse zangeres Lamia Bedioui staat staat met haar band The Desert Fish op WinterWelVaart. Zij presenteert er een mediterrane melange van oude volksverhalen.

Ook te zien op WinterWelVaart: Friedrich Heinrich Kern, een modern-klassieke New Yorkse componist die voortdurend op zoek is naar de schoonheid in klassieke disciplines aan de ene kant en het bruisende leven in een metropool aan de andere kant.

Wintermarkt

Met een wintermarkt, een kunstroute en een kinderprogramma is ook aan de wal genoeg te beleven. De wintermarkt is een kerstmarkt met een knipoog. Geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, maar een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en niet-te-missen snuisterijen.

Een kunstroute voert langs het werk van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier. Daarbij wordt ook werk van een aantal gastexposanten tentoongesteld.

Het kinderprogramma vindt plaats aan boord van diverse schepen en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Het kinderprogramma voorziet in theatervoorstellingen, workshops, een speurtocht en een piratengame.

Lutje WinterWelVaart

Voorafgaande aan WinterWelVaart in de stad Groningen zijn de schepen te zien op meerdere locaties in de provincie. Ze leggen aan in Appingedam en Winschoten op 9 december, in Zoutkamp op 9 en 10 december en in Garnwerd en Werf Wolthuis in Sappemeer op 13 december.

WinterWelVaart duurt vrijdag 15 december van 12.00 tot 00.00 uur, zaterdag 16 december van 12.00 tot 00.00 uur en zondag 17 december van 12.00 tot 18.00 uur.

WinterWelVaart

ggb-Winterwelvaart-Gerrit-Draaisma-4
http://www.gezinsbode.nl/nieuws/76105/winterwelvaart-11-in-groningen/

Collage_Fotor

DPY7425XcAAYeGX
http://www.gezinsbode.nl/nieuws/76105/winterwelvaart-11-in-groningen/
Winterwelvaart-1
http://www.gezinsbode.nl/nieuws/76105/winterwelvaart-11-in-groningen/

winterwelvaart

ZomerWelVaart
http://www.gezinsbode.nl/nieuws/76105/winterwelvaart-11-in-groningen/

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.