Iersdagboek.

De laatste nacht in Ierland . We verlaten Beara met de belofte er snel weer terug te komen. Wat een bloedmooie plek . Het eerste stuk weg slingert nog lekker langs heuvels en pittoreske dorpjes tot we de M8 op stuiven richting Dublin. Hier word het Noord Frankrijk saai .Voor het eerst sinds onze aankomst regent het overdag . Links rijden gaat nu als vanzelf . We rijden richting Huntington Castle waar we vanavond overnachten . Een kasteel op anderhalf uur rijden van Dublin Airport zodat we niet idioot vroeg hoeven op te staan . Dit soort locaties waar je van te voren enorm veel zin in kan hebben en lekker los op kan gaan in je fantasie hebben ook nog wel eens de neiging om vies tegen te vallen . Bij aankomst , uiteraard weer in diepe duisternis  voelen we ons Tom poes op bezoek in  Bommelstein (Marten Toonder de tekenaar/schrijver van de strip “Tom poes” woonden 35 jaar in Greystones, een vissersdorpje, 30 kilometer onder Dublin ) Twee hazewind honden en een tekkel verwelkomen ons volijk blaffend  en ergens dieper in het kasteel breken drie kinderen de boel af. Boven de donker eikenhouten lambrisering zijn de  muren bedekt met schilderijen en opgezette jachttrofeeën .De trappen zijn bedekt met dik tapijt en kraken lekker onder je gewicht .De lady van het huis verwelkomt ons vrolijk lachend ;”kom binnen ,kom binnen wat leuk dat jullie er zijn , let niet op de kinderen” Nadat ze ons de slaapkamer heeft laten zien  verontschuldigt  ze zichzelf omdat de kinderen nu echt los aan het gaan zijn . “go and explore the castle” laat ze erop volgen . Het is een waanzinnig pand met enorme kamers , dikke tapijten en gordijnen, in de bijenwas gezet meubilair . Muren vol schilderijen , etsen foto’s van de voorouders van de huidige bewoners . We drinken wijn en Ierse Whiskey  en oefenen op onze adelijke blik .

we slapen heerlijk als een prinses op de erwt  en ontwaken met bevroren ramen. De tuinen om het kasteel zijn prachtig en er hangt een lekker frisse crisp in de lucht . Ontbijt word geserveerd door de Alexander Durdin Robertson de derde generatie Robertson . Toffe peer  met een leuk verhaal over het kasteel en die ook nog eens prima koffie zet.

Visit Huntington Castle to step into another world. The 17th century house is a treasure trove of historical architecture and objects, while the Yew Tree Walk, Lime Tree Avenue and water features are just some of the elements of Huntington’s delightful gardens and pleasure grounds.

Located in Clonegal, County Carlow, Huntington Castle was originally built as a defensive garrison—after its soldiers relocated, it was developed into a family estate by the Baron of Esmonde. Many generations of the family added various extensions and details, resulting in the creation of a truly unique and interesting building. 

Visit the Fellowship of Isis temple at Huntington Castle—in the 1970s, this spiritual organisation established the basement of Huntington Castle as a place of worship of the Egyptian Goddess Isis. Present day tours of Huntington Castle include a visit to the temple where the sacred well of St Brigid, the main altar to Isis and other altars reflecting different goddesses and zodiac signs can be viewed.

The old kitchens and drawing room of Huntington Castle and the refurbished conservatory are just some of the new areas of the house that will be included on the guided tour this year. The tour takes approximately half an hour and brings the history and stories of the castle and its occupants to life.

Visit the gardens of Huntington Castle to get truly lost in nature. From the French limes trees bordering the avenue to the ornamental lawns and fish pond, each is a destination worth visiting in themselves and the perfect place for a family stroll. The estate contains a number of great Irish tree varieties like hickory, Siberian crab and buckeye chestnut. 

A lake near the garden wilderness was originally built for ornamental purposes but next to it, visitors can view one of the earliest water turbine houses in Ireland which provided Huntington with its own electricity as early as 1888. There are plans to restore both the lake and turbine house in the near future. 

The River Derry—the boundary line between counties Wexford and Carlow—flows along the bottom of the garden wilderness, providing a pleasant setting for woodland walks at Huntingdon Castle and Gardens, a member of the Carlow Garden Trail. Visit Huntingdon for a wonderful day out for all the family—or make it a weekend at Huntington Castle B&B or self-catering apartments.

Huntington Castle 2017 Open Dates: 

Apr 15-17, 11am-5pm, 

May 1-31, | June 1-30, | July 1-31, | Aug 1-31, | Sept 1-30, |10am-6pm, 

Oct 27-31, 4pm-10pm, Dec 2-3,9-10,16-17,12noon-5pm.

It is advised to contact the property directly prior to make arrangements to visit. Refer to the website for additional information.

Huntington Castle, Huntington, Clonegall, Co. Carlow, Ierland

huntingtoncastle.com

+353 53 937 7160

https://www.facebook.com/HuntingtonCastle/

https://www.airbnb.nl/rooms/5755356

IMG_4792

Huntington-Castle-4

Diner is served

IMG_4788

orangerie

Collage_Fotor

IMG_4731

details

IMG_4772

Prinses op de erwt

IMG_4775 2

IMG_4777

overal zittjes met uitzicht

IMG_4778

wat jacht souveniers

IMG_4779

IMG_4780

Huntington Castle & Gardens

IMG_4781

Huntington Castle & Gardens

IMG_4782

prachtige tuinen om het Kasteel

IMG_4783

Huntington Castle & Gardens

IMG_4784

Huntington Castle & Gardens

IMG_4785

Huntington Castle & Gardens

IMG_4786

souveniers uit het verre buitenland

IMG_4787

schilderijtje ,bijltje ,souvenier

IMG_4789

detail van de orangerie

IMG_4790

voorouder

%d bloggers liken dit: