Barefoot Campsite  in Appleton, Oxfordshire.

Camping in Appleton, Oxfordshire, United Kingdom

Na drie dagen feest op het Wilderness Festival ff rust op de Barefoot Campsite in Appleton pal aan de Thames . Eigenlijk was de camping gesloten (hoogseizoen ,excentrieke Engelsen ) maar kom maar langs was het antwoord “ik doe de poort wel open ” prachtige camping waar je tenten en hutjes kan huren en fikkie mag stoken . Het heren toilet is een hooibal waar je in kan pissen en de anderen zijn van het compostsysteem . Lekker eco en in de verte loopt een vos . Af en toe komt er een boot bij de sluis , en heel ambachtelijk opent de sluiswachter de enorme deuren met de hand .

Barefoot Campsite in Appleton.

Vanaf Het Northmoor Lock (sluis naast de camping ) loopt het Thames Path . Fantastisch mooie route die je in een uurtje lopen naar twee pubs brengt .Beide met een terras aan het water . Dochter Jools houd niet van bewegen en die was dus wijselijk horizontaal in een WiFi -Cloud bij de bus gebleven . We zaten eigenlijk wel lekker bij die pub en de menukaart zag er ook niet slecht uit dus we haalden de puber op met een tof huurbootje en dat vond ze dan wel weer erg leuk . na het eten besloten we naar de camping te liften .35 jaar terug voor het laatst gelift maar de bleek nog prima te werken en binnen twee minuten werden we opgepikt en bij de camping afgezet .

https://www.facebook.com/BarefootCampsites/

Barefoot Campsites, Badswell Lane,Appleton, Oxfordshire, OX13 5JN

Website campingonthethames@gmail.com

Hidden away to say the least, Northmoor Lock Paddocks is not a manicured site, but more reminiscent of the old days when your mum and dad used to take you camping back in the 1970s. Tussocky meadows shaded by mature willows are fringed by the soporific tumble of water from the nearby weir, while over the hedge there’s nothing but cornfields and ploughed earth as far as the eye can see.

David Walliams crawled shivering from Northmoor Lock after the first leg of his epic 2011 Thames swim, but you can be much more snug in one of their two timber log pods – simple affairs stocked with chopped wood to burn in the firepit and little else.

The two camping fields offer either plenty of sunlight, or – among the willows – mottled shade. Both blaze in a riot of wildflowers come spring, the grass thick and bouncy and providing a naturally comfortable underlay.

Then there are the bell tents, again nestled in their own separate field so that every camper has their own share of the space on offer. Inside, the tents feature a Windy Smith wood burner, a double bed with memory foam mattress and all the furnishings, kitchenwares and crockery you could need. It would be a proud parent that could fit all of this in their car on the old-fashioned camping trip!

Bring a fishing rod and plant yourself by the river in the dappled sunlight, a blade of grass in your mouth like Huck Finn, and gaze out across the weir as a crayon-coloured barge rolls by. Welcome back to your childhood!

IMG_3614

IMG_3632
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3603
Barefoot Campsite in Appleton

Schermafbeelding 2017-10-11 om 14.33.48

Collage_Fotor
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3597
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3602
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3608
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3612
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3615
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3616
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3628
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3633
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_6707
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_6693
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3655
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3652
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3651
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3650
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3647
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3643
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3636
Barefoot Campsite in Appleton
IMG_3635
Barefoot Campsite in Appleton
00565942-539E-4FB3-9C15-8431DA0BA4C9
Barefoot Campsite in Appleton

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.