Ruige plek in Noord Spanje .

Camping Lagos de Somiedo

Spanje, Asturië Somiedo

ALAN ROGERS’ BESCHRIJVING

Dit is een bijzondere, kleine camping, gelegen in het Parque Natural de Somieda. Via smalle slingerweggetjes met gevaarlijk overhangende rotsen en haarspeldbochten met adembenemende uitzichten (8 km lang) bereikt u de camping uiteindelijk op 1200 m hoogte. Het terrein is geschikt krachtige kleine campers en auto’s, niet geschikt middelgrote of grote campers; caravans zijn niet toegestaan. Deze camping is ideaal voor mensen die het Nationaal Park zonder ‘de normale voorzieningen’ willen ontdekken. Er zijn 210 toerplaatsen beschikbaar (slechts 4 met elektriciteitsaansluiting), gelegen op twee open velden.In dit bijzondere gletsjerdal kunt u alles vergeten tijdens uw verkenningstocht door de schitterende natuur met zijn beren, wolven, auerhoenen en een unieke wilde geitensoort die in deze bergen voorkomt. In een gebouw, in harmonie met de omgeving, zijn de voorzieningen ondergebracht en kunt u veel over de natuur te weten komen. Een kleine bar/restaurant, dicht tegen een rots gelegen, serveert typisch Asturische gerechten. Struikel niet over de klompen van de plaatselijke inwoners in de hal. Meestal waait er een koele wind en ’s nachts is een zaklamp onmisbaar. Auto’s mogen niet bij de plaatsen geparkeerd worden.

VOORZIENINGEN

Er zijn toiletten en gratis schone warme douches en wastafels. Faciliteiten voor baby’s, kinderen en mindervaliden. Wasmachine. Gecombineerde receptie, klein restaurant met afhaalmaaltijden, bar en informatiehoek. Winkel met brood, melk en andere basisbenodigdheden, streekproducten en handwerkkunst. Paarden te huur, wandeltochten. Lezingen over flora, fauna, geschiedenis en cultuur. Viswater (met vergunning). Barbecueterrein. Kleine speeltuin. Gasverkoop. Hutten met rieten daken te huur. Publieke telefoon (geen internet, geen bereik voor mobiele telefoon).

http://www.campinglagosdesomiedo.com/

 

 

 

DCF 1.0
Camping Lagos de Somiedo
DIGITAL CAMERA
Camping Lagos de Somiedo
Image017
Camping Lagos de Somiedo
ParqueNaturalSomiedo4
Camping Lagos de Somiedo
Schermafbeelding 2017-09-27 om 10.20.10
Camping Lagos de Somiedo

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.