Gastblog ToffePlek

Mix and Match

Wat wij zo leuk vinden aan reizen en vakantie vieren? Steeds weer wat anders! Dan weer een stoere urban citytrip, een weekend weg met heel veel familie/vrienden in een kingsize huis, verpozen in een hidden gem in Griekenland of logeren ‘just around the corner’ in Nederland. Soms wordt een reis helemaal van tevoren uitgestippeld en gepland, soms zien we online een adresje of een gebied langskomen waar we gewoon heen moeten, en wel direct… luxe mag, back to basics met een vleugje design vinden we geweldig, authentiek en eigen is vooral een ‘Match’…

Juist deze mix maakt het zo interessant om steeds weer een ander stukje van Europa te ontdekken. En het vinden van een authentiek vakantieadresje is het leukste wat er is! Daar kunnen wij online en offline uren zoet mee zijn…

Just around the corner

Zwijmelend dachten we op een warme, zwoele zomeravond aan zo’n typisch Nederlandse vakantie: aan het water, met blauwe luchten, gewoon eventjes weg, bootje, pootje baden, vuurtje stoken…

Dus toen we dit ‘Tiny House’ voorbij zagen komen op Facebook als nieuwe plek onder de zon, waren we zo gelukkig als een kind!

Het huisje ‘Juffertje in het groen’ is licht: overal waar je kijkt, zie je die frisse, Nederlandse natuur. De kleur groen in al haar facetten voert de boventoon. Het huisje is fris, eigentijds, knus, en creatief ingericht. En zo’n Tiny House is tegenwoordig helemaal ‘in’, voor ons ligt het om de hoek en wat een plek!

Juseu (Spaanse Pyreneeën)

Dit is nu typisch zo’n plek op onze planeet die bij ons al heel lang in een mapje zat met het stickertje ‘bucket-list materiaal’. In april zijn we er echt geweest. Wij zochten hier de rust op, zogen hier onze longen vol met frisse, zuivere lucht en genoten van al die prachtige vergezichten. We dompelden ons onder in authentieke Spaans-Moorse patronen en prachtige spullen die overal terugkwamen in de inrichting van ons logeeradres. Echt een reiservaring in het ‘andere’ Spanje! On top of the world voelden we ons…

Leuke dingen om te doen in Bordeaux 

In Bordeaux hebben wij een paar hotspots gezien die juist niet in het toeristische centrum liggen, hebben we de grote mensenmassa’s vermeden en de bekende foodketens hebben we ook links laten liggen. Natuurlijk hebben we gebruik gemaakt van ons netwerk, want laten we eerlijk zijn: de beste tips krijg je van echte locals! Karen (van Boulede  ze heeft ook zo’n leuk vakantieadres en is gastblogger van frankrijk.nl), die ook in Bordeaux woont en werkt vertelde ons de leukste tips! darwin.camp (in de wijk La Bastide, dus over de brug!) dat moet je gezien en beleefd hebben. Als je van graffiti, buiten de lijntjes kleuren en urbain settings houdt, is dit ’the place to be’.

Eten doe je hier bij: facebook.com by POPOTE of chez-dupont.com . Voor deze tentjes mag je ons wakker maken 🙂

Mooiste eiland van Griekenland

We zijn nog steeds niet helemaal ‘geland’ na onze vakantie op dit eiland in Griekenland. Wat een ‘hidden gem’ dat Kea! In de haven van Lavrio pak je de boot (auto kan mee, 1 uurtje varen) en dan zie je op een gegeven moment het eiland Kea liggen: ruig, hoog en omringt door een mega blauwe zee. Je ziet het witte, pittoreske dorp Loulis al liggen, de grootste plaats van het eiland. Bij aankomst in de haven is het heel even hectisch. Daarna lost iedereen op via één van de vele dirt roads die het eiland rijk is. Het duurt even en dan zie je pas hoe mooi het er is. Die typische huizen, de kleuren, de uitzichten en de eindeloze natuur. En die keuken hier… is fantastisch! Smaakt absoluut naar meer…

Bucket list Portugal

Wat er nog zeker op de lijst staat is Olhão in Portugal (vliegen op Faro, 20 minuten met de taxi)

Olhão dateert uit de Romeinse tijd, toen een levendige authentieke vissersplaats met de dagelijkse vismarkt (ontworpen door Gustave Eiffel). Het traditionele vissersdorpje Olhão (nog onontdekt door het massa toerisme), bestaat uit smalle steegjes en kronkelende straatjes met witte en pastelkleurige kubistische huisjes met Moorse invloeden. Een paar jaar terug hebben een handvol kunstenaars en creatieven deze oude binnenstad herontdekt en zij zijn begonnen het weer in haar oude glorie te herstellen. Deze levendige plek is nu weer het kloppende hart en ideaal om vanuit hier de afgelegen eilanden Armona, Culatra, Farol en Deserta (elk met een eigen karakter en eigen vibe) met prachtige schone stranden te ontdekken…

Of Puglia in Italië… of allebei?

Ilse Steenbrink

Voor de avontuurlijke reizigers – vaar mee met een vrachtschip als passagier – check de website van cptnzeppos.com

Vier persoons woonboot te huur op het eiland de Woude in het Alkmaardermeer in Noord-Holland

 

 

 

 

 

Inspiratie vakantie op eiland de Woude op woonboot de Frya - in de wilde tuin staat een bad met de hemel als plafond

Inspiratie vakantie op eiland de Woude op woonboot de Frya – in de wilde tuin staat een bad met de hemel als plafond

te huur vier persoons woonboot de Frya op het eiland de Woude in Noord-Holland

te huur vier persoons woonboot de Frya op het eiland de Woude in Noord-Holland

de badkamer in de tuin van vierpersoons woonboot de Frya op het eiland de Woude in Noord-Holland

de badkamer in de tuin van vierpersoons woonboot de Frya op het eiland de Woude in Noord-Holland

IMG_2911

IMG_3114

IMG_3117 2