Alles over Tiny houses op www.tinyhousenederland.nl

Tiny House Nederland

Welkom op tinyhousenederland.nl! Een website over Tiny Houses in Nederland. Op deze site zullen wij je berichten over alles wat er in Nederland gebeurt op het gebied van Tiny Houses, en ook hoe je zelf in Nederland tiny kunt gaan wonen of bouwen. Dat proberen we middels deze blog uit te vinden en te delen. Heb je ideeën over een interessante blogpost? Ken jij iemand die al tiny woont in Nederland? Wil je een specifiek thema over klein wonen in Nederland behandeld hebben? Laat het ons weten! En neem ook eens een kijkje in onze almaar groeiende Tiny Database om te zien welke tiny projecten er in Nederland al bestaan.

Missie en team

Tiny House Nederland is een samenwerkingsverband van mensen die deze nieuwe woonvorm een warm hart toe dragen en onder de aandacht willen brengen bij het grote publiek. Zonder winstoogmerk, maar wel door samenwerken, leren, doen, delen en uitvinden. Het open source delen van informatie, kennis en kunde waar iedereen beter van wordt. Iedereen die gelooft in het gedachtengoed van en wil bijdragen aan de Tiny House Nederland movement is dan ook van harte welkom om zich bij ons te voegen.

Waarom wij geloven in de Tiny House movement

De tijd van eindeloze economische groei is gedoemd te eindigen, het is niet langer houdbaar. We worden gestimuleerd meer te consumeren, om steeds grotere en duurdere spullen en huizen te kopen en om dat te kunnen doen moeten we steeds harder werken en hebben we steeds minder vrije tijd om met elkaar te besteden. Wanneer is het genoeg? Wat hebben we nu eigenlijk echt nodig om fijn te kunnen leven? Waar hebben we echt genoeg aan?
Een Tiny House is voor ons de ideale basis om een bewuster en duurzamer leven te creëren. Door het leven in een Tiny House ontdek je wat je echt nodig hebt, wat je echt gelukkig maakt, en het stimuleert je bewuster om te gaan met je verbruik. In ruil daarvoor krijg je meer tijd, meer geld, meer vrijheid, en een goed gevoel. Het is wat ons betreft een plaatje dat helemaal klopt en het is nog leuk ook! Want zeg nu zelf, zou jij niet in zo’n prachtig huisje willen wonen? We zijn ons er overigens van bewust dat een Tiny House niet voor iedereen is. Het is wel onze bedoeling mensen aan het denken te zetten over hoeveel ruimte ze eigenlijk nodig hebben, en ze te stimuleren kleiner te gaan wonen.

Sinds november 2016 hebben we ons als stichting het doel gesteld om het mogelijk te maken dat mensen in Nederland klein en duurzaam kunnen wonen, alsmede het realiseren van een erkende eigen status van Tiny Houses binnen de Nederlandse regel- en wetgeving. De stichting tracht dit doel te bereiken door:

  • kennis te delen, door onder andere het maken en bijhouden van een website, blog en database, aslmede via social media, het beantwoorden van vragen via de e-mail, een forum, presentaties geven en het verzamelen van informatie over de nieuwe trends, op bijvoorbeeld beurzen;
  • mensen te verbinden en hiermee een netwerk te vormen, via social media, door het organiseren van evenementen en meetings en intermediairschap;
  • randvoorwaarden te creëren, door middel  van draagvlak te creëren, door nieuwe projecten te initiëren en adviezen te geven;
  • het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevordelijk kunnen zijn.

Team

Het tiny initiatief om een plek te vormen voor alle informatie over Tiny Houses in Nederland is snel groot aan het worden. Met dit team verspreidden we kennis, inspiratie en informatie en organiseren we bijeenkomsten rondom Tiny Houses in Nederland. Klik op de namen voor ieders website en meer informatie!

Home

Home On Wheels Nederland

bouwer van woonwagens en tiny houses

Een interieur als deze kunnen wij voor u realiseren in uw tiny house op wielen

Home on Wheels Nederland bouwt pipowagens, woon-wagens en tiny houses (kleine huisjes) vergunning vrij op een verrijdbare dubbel assige trailer.

 

*Wij leveren casco maar ook compleet afgewerkt en ingetimmerd aan de binnenkant.

*Wij leveren off-grid kleine huisjes of woonwagens op wielen met alle apperatuur die daarvoor nodig is.

*Wij leveren uitsluitend vakwerk met volledige garantie.

Klein en goedkoop wonen op wielen,

Leven in een andere woonomgeving, kleiner en goedkoper, begint bij het downsizen van uw huidige woonsituatie. In de US en Canada is deze manier van veranderen in lifestyle een regelrechte hit. Wij denken dat ook Europa toe is aan deze woonvorm daarom waren wij een jaar in Canada om dit te bestuderen aanvullend op onze reeds lange ervaring. Nu gebruiken wij deze gecombineerde kennis om uw Tiny House te bouwen.

Ambachtelijk bouwen,

Duurzaam en kwaliteit uit zich in onze producten die met passie voor het vak gemaakt worden door onze vaklieden. Wij staan achter ieder product wat hier de loods verlaat. U krijgt 10 jaar garantie op een woonwagen of Tiny House. U bent ook van harte welkom om te kijken in onze werkplaats hoe wij woonwagens bouwen en hoe groot een mini huisje eigenlijk is.

Het ontwerpen van een Tiny House,

U bent vrij in het ontwerpen van uw eigen huisje op wielen, samen met ons, om zo het best passende ontwerp voor uw budget te maken.

Geen huisje hoeft hetzefde te zijn,

De buitenkant kan in diverse stijlen worden uitgevoerd, zoals planken, aluminium, of een combinatie van materialen.

De binnenkant,

Binnen zijn vele mogelijkheden, het kan eenvoudig en high end, een keuken, douche en toilet, slaap zolder, bergruimtes, uiteindelijk gaat het erom dat u zich thuisvoeld in uw nieuwe huisje.

Het Off The Grid leven,

In Canada leven mensen die compleet off the grid zijn…wij zijn daar geweest en wij weten met hun ervaringen hoe een Tiny House moet funcioneren en hoe het gebouwd moet worden, het installatiewerk zonnepanelen, warmwater voorziening waterzuivering etc. wij installeren apparatuur in en aan uw Tiny House waarmee regenwater wordt gereinigd, afvalwater wordt hergebruikt, verwarming met een pellet houtkachel of / en een mini CV installatie. Een knus huisje met alles erop en eraan met of zonder wielen…het kan allemaal bij ons. Nieuwschierig ? Bel of mail voor gratis advies en offerte.

U wilt een Tiny House maar weet geen plek om hem te plaatsen,

Er zijn al een paar landeigenaren die Tiny Houses toestaan op hun land in een groepje van meerdere of individueel bij een boerenplaats.

Er zijn in Nederland en Belgie campings waar u het hele jaar door kan wonen in uw tiny house op wielen, dat kan een mooi begin zijn.

Ook komen er steeds meer gemeentes waar een tiny house plek gerealiseerd kan worden voor vaste huisjes. Als wij informatie krijgen over dit onderwerp melden we dit op onze facebook pagina

Tiny House Europe BV Dijkweg 163 1619 HJ ANDIJK The Netherlands

office@tinyhouse-europe.com +31654129611 (bart) +31627390260 (daan)

Tinyhuis-logo-2-2.x76900

Schermafbeelding 2017-06-09 om 07.11.37
https://www.tinyhousenederland.nl/
$_85-2
http://www.homeonwheels.nl/
$_85-3
http://www.homeonwheels.nl/
$_85-4
http://www.homeonwheels.nl/
$_85-1
http://www.homeonwheels.nl/
mmf1881
https://www.tinyhousenederland.nl/
The Tiny Tack House
https://www.tinyhousenederland.nl/
$_85-5
http://www.homeonwheels.nl/
$_85-6
http://www.homeonwheels.nl/
$_85-7
http://www.homeonwheels.nl/
$_85-8
http://www.homeonwheels.nl/
$_85
http://www.homeonwheels.nl/
alpha-tiny-house-new-frontier-6a.jpg.650x0_q70_crop-smart
http://www.homeonwheels.nl/
o0480032113261205550
https://www.tinyhousenederland.nl/

Collage_Fotorddddrf

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.