Te huur .De Blije Bus

Een volkswagenbusje huren voor het leukste weekendje weg ooit!

https://www.blijebus.nl/

Een volkswagenbusje uit de seventies. Voor veel mensen een droom. Zo’n volkswagenbusje kun je natuurlijk aanschaffen, maar je kunt hem ook huren! Voor een vakantie of voor een weekendje weg. Bij ons kun je zo’n origineel VW busje huren in combinatie met een arrangement in Twente en de achterhoek. Zo’n retro-weekendje weg is een mini vakantie waarbij aan alles al is gedacht. Sinds 2011 zijn veel mensen met een volkswagenbusje van ons op stap gegaan. En zonder uitzondering heeft iedereen enorm genoten van zo’n korte vakantie.

Onze volkswagenbusjes hebben we in de originele staat gehouden. De ruitjes-stof, de kleuren, de handige indeling, allemaal ontwikkeld in de seventies toen Volkswagen samen met Westfalia deze busjes ontwierp. We hebben er twee en ze heten Rosie en Sunny. Voor de kenners: beide volkswagenbusjes zijn voorzien van het zogenaamde Helsinki interieur. Compleet met koelkast, slaapbank, stromend water en natuurlijk het pop-up dak. 

In 2009 kochten we eerst Sunny (het gele busje) met het gekke idee om zo’n prachtige orginele VW Camper te verhuren in combinatie met een verwen-arrangement in Twente. Nadat wij de afgelopen seizoenen steeds volledig volgeboekt waren konden we niet anders dan uitbreiden. Inmiddels is er dus een tweede busje bij. Dit busje noemen wij Rosie. En ere wie ere toekomt: onze 6-jarigedochter Eva heeft deze mooie naam bedacht!

 

 

Je hoeft niets mee te nemen, want aan alles is gedacht. Behalve eten en drinken tref je in ons volkswagenbusje de volgende zaken aan:

• Koelkast

• Spoelbakje met stromend water

• Tweepits gasfornuis

• Pannen

• Bestek en borden, kopjes, mokken etc. (Vintage Mepal, in de stijl van de seventies!)

• 12 Volt continu en 220 Volt op de camping

• Beddengoed (2 persoons dekbed met hoes en kussens incl. sloop)

• Extra traagschuimmatras voor meer comfort

• Handdoekenset voor 2 personen

• 2 Campingstoeltjes en tafeltje

• Luifel

• Klein oventje voor warme croissantjes

• Oldskool spelletjes

• Garmin Navigatie inclusief route

• Routekaart met daarbij een handig reisgidsje met tips langs de route om eventueel te bezoeken of te beleven

• Wandelkaarten/fietskaarten

• Zaklantaarn

• Electrisch kacheltje

• Ca. 400 klassieke popsongs uit de jaren zeventig

 

Historie van onze Volkswagen T2 campers

Sunny
Wij hebben onze gele bus Sunny genoemd vanwege zijn zonnige kleur en met een knipoog naar de hitsingle van Boney M uit de jaren zeventig. Voor de kenners: het is een Volkswagen T2b uit 1976 Westfalia Camper model Helsinki. In het voorjaar van 2010 hebben we Sunny technisch en esthetisch in een superconditie gekregen. Hiervoor hebben we de hulp ingeschakeld van VWvakrestauratie en Reprowesty.com. In de zomer van 2010 heeft Jaap Bergman ons geholpen aan een nieuwe motor. Je kunt pech hebben met een oldtimer, maar dat mocht de pret niet drukken. Met een nieuwe motor is Sunny in een nog betere conditie. In het voorjaar van 2013 is het tentdoek van het popup dak vervangen. Het oude dak was inmiddels bijna 40 jaar oud en met name de ritssluitingen waren volledig versleten.

Rosie
Het oranje busje kwam in 2014 in ons bezit. Het geheim van ons arrangement met het volkswagenbusje zit ‘m in de totale beleving. We wilden nog zo’n mooi busje in zo veel mogelijk originele stijl. We noemden dit busje Rosie met daarmee een knipoog naar het nummer van ACDC wederom uit de seventies A Whole Lotta Rosie is een stuk pittiger dan Sunny. Maar Rosie heeft dan ook een 2 liter motor met een dubbele carburateur. En dat merk je. Een pittig busje dus. Op dit moment (winter 2014) zijn we bezig het Volkswagenbusje helemaal netjes te maken zodat hij in het nieuwe seizoen trots naast Sunny kan staan. Klaar om zo in te stappen en te genieten.

https://www.blijebus.nl/

bb 13

Blije-Bus-Retroweekend-1
Oranje boven
Blije-Bus-Retroweekend-2
Retrooooo dreams
Blije-Bus-Retroweekend-3
relaxe
Blije-Bus-Retroweekend
De blije Bus
blije-gasten
chill

 

download

feestje
De blije Bussen
heerlijk-beddengoed
Retrrrrrro
rond_SR
De blije Bussen

uitgestaldSchermafbeelding 2017-05-31 om 07.22.08

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.