La Isla Chiquita, Canarische Eilanden.

El Hierro wordt ook wel La Isla Chiquita, oftewel het kleine eiland, genoemd en deze naam dankt het aan het feit dat El Hierro het kleinste van de Canarische Eilanden is.

https://www.airbnb.gy/rooms/7931883?location=Isla%20de%20el%20Hierro%2C%20Spain

https://www.airbnb.com.mt/rooms/11082794?location=El%20Hierro%2C%20Spain

El Charco Azul op El Hierro is een van de spectaculairste en meest knusse plassen van dit kleinste Canarische Eiland. Deze plek is een compendium van de vele vormen die de lavastroom heeft achtergelaten. Hij nodigt de bezoeker uit tot een aangenaam bad in het azuurblauwe water en beschermt hem bovendien tegen de indrukwekkende oceaan die met zijn wit schuimende golven en zijn fascinerende geluid een diepe indruk achterlaat.

Gemakkelijk bereikbaar zwembad in een vulkanisch gebied

Deze maagdelijke enclave, gelegen in El Golfo, een indrukwekkende vallei met een steile kust, vormt als geen ander een weergave van de prachtige grillen van de vulkanen. Het is gemakkelijk te voet te bereiken, er is een houten zonneterras overdekt met een basalt boog en er zijn plekken waar de grootste waaghalzen naar hartenlust kunnen duiken. Op deze plek kan iedere bezoeker zich opfrissen, zich ontspannen en nieuwe energie opdoen, een plek die wel niet de naam van Manrique draagt, maar die kan bogen op iets veel mooiers: de natuur. Charco Azul+ natuurzwembaden op El Hierro

text ; http://www.hallocanarischeeilanden.com/natuurlijke-zwembaden/el-hierro/charco-azul-op-el-hierro/

Toerisme

El Hierro kent nauwelijks zandstranden en de weinige toeristen die het eiland bezoeken komen voor de mooie natuur, de rust en de stilte. Het is een bergachtig eiland met 500 vulkanen en bezoekers verwonderen zich over het woeste karakter van het landschap. De bergen zijn veelal bedekt met naaldbossen en lenen zich uitstekend voor lange wandelingen. Sommige plekken van het eiland zijn ook slechts te voet bereikbaar. Landbouw en visserij spelen een belangrijke rol op het eiland evenals ambachten zoals pottenbakken en houtsnijkunst. De populairste stranden van het eiland vindt u bij Tamaduste, La Restinga en Playa de Arenas.

Bezienswaardigheden

El Hierro biedt enkele mooie plaatsjes, maar vooral natuurschoon. Een zeer bijzonder landschap vindt u bij El Sabinar, een plateau dat dikwijls geteisterd wordt door harde winden. Op het plateau staan honderden jeneverbessen die door de wind vreemde vormen hebben aangenomen en kenmerkend zijn voor El Hierro. Sabinosa is een pittoresk dorpje bekend van de Pozo de la Salud, een bron met geneeskrachtig water. In het westen van El Hierro vindt u de Santuario de Nuestra Señora de los Reyes, een in een prachtige omgeving gelegen heiligdom. Aan de andere kant van het eiland ligt Isora, een samensmelting van enkele kleine, idyllische gehuchten. Vanaf Mirador de Isora, 1 km ten zuiden van Isora, heeft u prachtig uitzicht op zee en een aantal km verder biedt Mirador de las Playas schitterend uitzicht op de Las Playasbaai.

Activiteiten

El Hierro is bij uitstek een eiland voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het eiland biedt volop mogelijkheden voor het maken van wandelingen langs de diverse kraters of door de bossen in het zuiden van het eiland. Omdat het eiland bergachtig is, moet u rekening houden met flinke hoogteverschillen. De wateren rondom El Hierro hebben veel moois te bieden en duiken rond het eiland is zeer de moeite waard. Met name in het waterreservaat bij La Restinga, waar zich enkele duikcentra bevinden, zult u prachtige flora en fauna vinden. In enkele badplaatsen zijn watersportfaciliteiten te vinden.

Klimaat

El Hierro kent net als de andere Canarische Eilanden een mild klimaat. Op het eiland is het vaak mistig en zeker hoger gelegen dorpjes worden soms geheel in mist gehuld. De nachten op El Hierro zijn koeler dan op de andere eilanden.

Achtergrond

El Hierro werd eeuwenlang beschouwd als de meest westelijke punt van de wereld. Het eiland dankt zijn vorm aan een aardbeving, waarbij ongeveer een derde van het noordelijk deel van het eiland afbrak. Hierbij ontstond de huidige El Golfo baai. Voordat de Spaanse veroveraars het eiland inlijfden werd El Hierro bevolkt door Bimbachestammen. Zij woonden in hutten en grotten en leefden van het land en de zee. Toen de Spaanse troepen het eiland innamen werden de oorspronkelijke bewoners tot slaaf gemaakt. In latere tijden werden vijanden van de Spaanse staat, naar het eiland verbannen. Vandaag de dag is El Hierro een zeer rustig eiland, waarvan de bevolking jaarlijks krimpt. Industrie kent het eiland niet. De bevolking leeft van landbouw, visserij en ambachten.

3922539773_d7e124200f_b1-760x400

uitkijkpunt-mirador-de-las-playas-oostkust-el-hierro-foto-alex-martin-ros
El Hierro
14327876606_84d4acf64d
El Hierro
156
El Hierro

bbhy

cf400271-42c3-4683-a34f-8f429d7bf9ed
https://www.airbnb.com.mt/rooms/11082794?location=El%20Hierro%2C%20Spain
charco_azul-el_hierro_2
El Charco Azul op El Hierro
Charco-Azul-insolitos-magicos-Hierro_EDIIMA20140324_0794_13
El Charco Azul op El Hierro
Charco-Azul-municipio-Frontera-Hierro_EDIIMA20140324_0801_14
El Charco Azul op El Hierro
charco-azul
El Hierro
d629d8d2-7014-436d-a886-38a27a5ddbaa
https://www.airbnb.com.mt/rooms/11082794?location=El%20Hierro%2C%20Spain
El Hierro-Canon-G12 259
El Charco Azul op El Hierro
El Hierro-Canon-G12 499
El Charco Azul op El Hierro
el hierro23
El Charco Azul op El Hierro
El-Charco-Azul-en-El-Hierro
El Charco Azul op El Hierro
el-hierro-landschaft-wanderroute
El Hierro
El-Hierro
El Hierro
el-sabinar
El Hierro
large
El Hierro
mapa_senderos
El Hierro
media_xll_6382908
El Hierro
pozo_de_las_calcosas-el_hierro_7
El Hierro
pueblo_de_el_pinar-el_hierro_1
El Hierro
ruta_en_bici_por_el_hierro-el_hierro_0
El Hierro
Schermafbeelding 2017-05-26 om 08.23.52
https://www.airbnb.gy/rooms/7931883?location=Isla%20de%20el%20Hierro%2C%20Spain
Schermafbeelding 2017-05-26 om 08.24.04
https://www.airbnb.gy/rooms/7931883?location=Isla%20de%20el%20Hierro%2C%20Spain
Schermafbeelding 2017-05-26 om 08.27.01
El Hierro
Tacoron
El Hierro