logeren bij de boswachter

logeren bij de boswachter

Kamperen in het bos, dichtbij het water of in de duinen? Dat kan op één van de 23 natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Middenin de natuur kom je volledig tot rust en geniet je van alle dieren die hier leven. Ga je voor een natuurkampeerterrein met comfort, zoals een toiletgebouw en stroom? Of ga je liever back to basic? Ieder kampeerterrein is uniek en heeft zijn eigen mogelijkheden. Zo kan je in een tipitent logeren, op het water of in een boomhut! Beleef je eigen avontuur en kom logeren op één van de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer.

Hopweg 21

8314 PX Bant

reservering bel 06-55824883.

https://www.logerenbijdeboswachter.nl/kamperen/de-veenkuil

Omschrijving:

Kamperen in een tipi, op een vlot, hoog in de boom of met uitzicht over de Kuinderplas. Of ‘gewoon’ op één van de velden van kampeerterrein Veenkuil. Het kan hier allemaal.

Zwemmen en spelen

In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee ligt het natuurkampeerterrein Veenkuil. Een heerlijke kampeerplek waar je vanaf een klein strandje zo het water in loopt om te zwemmen. De kinderen vermaken zich op één van de speeltoestellen en ’s avonds in de schemering kan je op zoek naar het wild vanuit de reeënkijkhut.

Het kampeerterrein bestaat uit een overzichtelijk grasveld met bomen in het midden. Je kunt hier terecht met je tent, caravan of camper. Er is een sanitair gebouw en je mag je hond meenemen.

Kamperen op een vlot

Wil je echt een unieke kampeerervaring? Reserveer dan het kampeervlot. Het kampeervlot is 5×5 m en voorzien van een kampvuurton en onderwaterkoelkast. Het ligt midden op de Kuinderplas en is alleen bereikbaar met een roeiboot. Het vlot kan niet in de wintermaanden gebruikt worden.

Kamperen in een boom

Altijd al eens op 6 meter hoogte willen kamperen? Dan is dit je kans. De Veenkuil biedt je de mogelijkheid om te kamperen op een kampeerplateau. Het ligt op zes meter hoogte tussen de bomen, is 5×5 m groot, gemaakt van stevig larixhout en bereikbaar via een wenteltrap. Boven heb je een schitterend uitzicht over de Kuinderplas. Er is plek voor vier personen.

Kamperen in een Tipi tent

Op de veenkuil staan 3 ingerichte Tipi tenten, voor meer informatie of het maken van een reservering bel 06-55824883.

Kuinderbos

Het veelzijdige kampeerterrein Veenkuil is gelegen in het Kuinderbos. In dit onverwachte stukje Flevoland wemelt het van de bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren als de boommarter. Als je in de boot van de boswachter langs de oevers peddelt, het zou zomaar kunnen dat je de paarden aan de overkant voorbij ziet galopperen. Er is zo veel te ontdekken.

Op pad met de boswachter

Boswachter Harco Bergman heeft veel kennis van alle verschillende diersoorten in dit gebied. Een bijzondere soort is de watersalamander. Als je achter je tent een boomstammetje voorzichtig omdraait, kan daar zomaar een kleine watersalamander onder zitten. Salamanders leven alleen in het voorjaar in het water. Na de paartijd, waarbij de mannetjes een uitbundig bruiloftskleed dragen, kruipen ze weg op vochtige plekken. Ze zien er dan uit als een kleine hagedis, maar zijn veel minder snel. O ja, niet vergeten het boomstammetje weer terug te leggen.

Activiteiten in het Kuinderbos

Wil je weten welke activiteiten je kunt vinden in het Kuinderbos, of wil je meer informatie over het natuurgebied Klik hier

Let op:

Op de Kuinderplas is het niet toegestaan om met een eigen boot/kano te varen.

Op een vlot of boomplateau kun je de scheerlijnen aan haakjes monteren. Tip: Neem wat extra lengte touw mee.

91b3fce5-b559-433b-a48e-ff214d824a61
https://www.logerenbijdeboswachter.nl/kamperen/de-veenkuil
4c662622-4941-4812-b2c4-b99fd28c6e7e
https://www.logerenbijdeboswachter.nl/kamperen/de-veenkuil
8d1b768e-632a-4ebb-a345-4da70869ceca
https://www.logerenbijdeboswachter.nl/kamperen/de-veenkuil

Collage_Fotor

De Veenkuil-2016
https://www.logerenbijdeboswachter.nl/kamperen/de-veenkuil
img_0520
https://www.logerenbijdeboswachter.nl/kamperen/de-veenkuil
Schermafbeelding 2017-05-07 om 08.32.37
https://www.logerenbijdeboswachter.nl/kamperen/de-veenkuil
Veenkuil-5
https://www.logerenbijdeboswachter.nl/kamperen/de-veenkuil

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.