campings in Noord-Holland aan zee

Ed,s plekken.

Ik was afgelopen week even op de koffie bij Ed Kraan , Hoofd Technische Dienst van Duin Camping de Lakens in Bloemendaal . Toffe gast .  Ze zijn op Camping de lakens druk bezig met het verbouwen van enorme zeecontainers , de nieuw onderkomens voor het personeel en de stagiaires . De container woningen worden geïsoleerd met schapenvacht en zijn nagenoeg of the grid . Dit mini dorpje in een duinpan voor het personeel aan de rand van de camping is zo tof  , ik werd er super blij van . Ze zoek overigens nog personeel . Ik zou ff bellen met de Lakens . Hou ook het Surfana festival in de gaten , 4 dagen feest, surfen en muziek in de duinen van 22 tot 25 Juni . surfanafestival Wat ik me nou afvroeg , waar gaat iemand die zelf op een camping werkt naar toe op vakantie . Rijdend door het zand in een beige Toyota Landcruiser met de ramen open , elleboog nonchalant uit het raam kwam Ed met de volgende plekken waar hij zelf graag was . Ken je Novanta 9.0 ? . Novanta is een 90-dagen hotel in het verlaten Italiaanse dorpje Borgo di Gello, Toscane. Je kan er o.a een te gekke boomhut  , Tentsile( kruising tussen een hangmat en een tent ) , cottage of kamer huren . Tegelijker tijd kan je er Italiaans leren, pasta-kook-cursus volgen en op zoek gaan naar truffels die je weer in je verse pasta kan verwerken . Maar je kan er ook heel erg goed niks doen . Ed ;”Ken je de tuin van Bret , cafe /restaurant en stadswijngaard in wording bij Sloterdijk”  ? “Nee ,dan moet je daar toch een gaan kijken ,echt tof” . Welke plek ik wel al kenden in Ed,s lijst was openluchttheater  Caprera . Caprera ligt verscholen in de bossen van Bloemendaal op een goed half uur fietsen van Camping de Lakens . Onder de sterrenhemel met vogels als medegasten zit je daar heerlijk te luisteren naar in ons geval ; ” Caro Emerald”  .Echt een magische plek .Met de zon op onze kop ouwehoerden we nog een tijdje door over het genot van treinvakanties , Vader/zoon/dochter weekenden ,bier drinken aan het Groene strand op Terschelling en kleine en grote dingen in het leven.Goedweekend !

Check de website van campings de Lakens 

Zeeweg 60, 2051 EC Bloemendaal aan Zee

Telefoon: +31 (0)23-5411570


 

 

6c53b9109be70ec016f2ed060bf6bc9d

Schermafbeelding 2017-04-22 om 08.13.08

Novanta 90 Toscane

Collage_Fotor