Tof ! Maak van je Citroen Jumper een Citroen – HY .

70 jaar HY  . Tof !  Maak van je Citroen Jumper een Citroen – HY .

Mooi of lelijk? De Citroën HY bestaat binnenkort 70 jaar en dat is een reden voor een feestje. Niet in Frankrijk, maar in Italië! Als eerbetoon aan de Italiaanse auto-ontwerper Flaminio Bertoni en zijn Citroën HY die hij precies 70 jaar geleden onthulde, hebben David Obendorfer en Fabrizio Caselani een kit ontworpen voor de Citroën Jumper. De glasvezel kit is alleen leverbaar in Italië en zal vooralsnog, uit slechts 70 eenheden gaan bestaan. Meer info (foto’s & Video) op: http://www.designboom.com/…/david-obendorfer-fabrizio-case…/

Jan Lemkes

Ontwerper David Obendorfer heeft er een handje van om met moderne interpretaties van automobiele legendes op de proppen te komen. Meestal blijven zijn creaties hangen in de digitale wereld, maar bij de Citroën HY is dat anders.

Het Italiaanse FC Automobili gaat namelijk 70 van deze bijzondere Citroën-bussen maken. Obendorfer ontwierp samen met Fabrizio Caselani een ombouwset die het mogelijk maakt om een Citroën Jumper – en in theorie ook een Fiat Ducato en Peugeot Boxer – om te bouwen tot Type H-lookalike.

Daarvoor wordt de kenmerkende neus met de hoge grille en grote, ronde koplampen gemonteerd en krijgt de Jumper rondom panelen in het typische golfplaatdesign. De ontwerpers maken zich er niet gemakkelijk vanaf en komen zelfs met een dakpaneel dat het simpele, platte Jumper-dak op dat van de HY doet lijken. Aan de achterzijde doen ribbels, een kleine achterruit, ronde achterlichten en een helemaal bovenaan gemonteerde kentekenplaat het werk.

db30-818x756

70 jaar Citroen HY

citroen-hy-grey-side-van
70 jaar Citroen HY
citroen-hy-van-taxi-grey-side-black-white
70 jaar Citroen HY
db2-818x573
Omgebouwde Citroen Jumper
db4-818x770
Omgebouwde Citroen Jumper
db7-818x548
Ombouwset
db8-818x540
Omgebouwde Citroen Jumper
db19-818x545
Omgebouwde Citroen Jumper
db20-818x476
Omgebouwde Citroen Jumper
db27-818x566
Omgebouwde Citroen Jumper
db29-818x530
Omgebouwde Citroen Jumper

kleine voorruitjes deurscharnieren achter witte parkeerlichtjes
70 jaar Citroen HY
Collage_Fotor
70 jaar Citroen HY

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.