22o volt Mehari

Ik hou van citroen.Mijn eerste auto was een 2cv ,gekregen voor een krat bier en een bos bloemen .Toffe tijd.  De tweede was een Acadiana en de derde auto een Chevrolet impala station .Maar dat is een ander verhaal. Mehari,s zag je niet veel in Nederland , te koud en te nat. Soms kwam je er een tegen in zuid Frankrijk of Spanje. Super aantrekkelijke beach autotjes  .Licht ,open en avontuurlijk .En dan de souplesse hoe een Mehari de bocht neemt .Franser word het niet.  Nu heeft Citroen een E-Mehari op de markt gebracht. Toffe auto ,maar ik zie er geen Mehari in.
Wat allemaal begon met de Cactus M Concept is opgedroogd als deze Citroën E-Mehari: een dakloos autootje met een elektrische aandrijflijn!

In september trok Citroën het doek van de Cactus M, een opengewerkte versie van de Cactus die vooruitblikte op een mogelijke reïncarnatie van de aloude Mehari. Het studiemodel is nu opgedroogd als E-Mehari productiemodel.

Ondanks de sterke uiterlijke overeenkomsten met de C4 Cactus is de E-Mehari niets meer of minder dan een aangepaste Bolloré.  Dit Franse merkje – bekend van de elektrische stadsauto’s – levert met de Bluesummer een soortgelijke auto, en die heeft Citroën eens stevig tegen het licht gehouden. Dat resulteert in een ‘Cactus’ met slechts twee portieren en een bijzonder rechtopstaande voorruit. We zien verder relatief hoge rolbeugels en opvallende scharnieren voor de portieren. Net als de oer-Mehari beschikt ook de E-Mehari over een grote bodemvrijheid.

De carrosserie is volledig opgetrokken uit kunststof en moet kleine aanvaringen met objecten kunnen weerstaan zonder dat er sprake is van schade. Het complete interieur kan met een hogedrukspuit worden gewassen.

Citroën biedt de E-Mehari alleen aan met een 50 kW sterke elektrsche aandrijflijn. De E-Mehari haalt een topsnelheid van 110 km/h en heeft een actieradius van 200 kilometer. In de lente van volgend jaar verschijnt de E-Mehari op de Franse markt. Het is nog niet zeker of deze vrolijke Fransman ook naar Nederland komt.

1000
Citroën E-Mehari
Citroen_eMehari_2017_04
Citroën E-Mehari
Citroen-e-mehari-5
Citroën E-Mehari
Citroen-e-mehari-couv
Citroën E-Mehari
citroen-emehari-dicht-620
Citroën E-Mehari
Citroen+Mehari+CL+15.096.015
Citroën E-Mehari

CLASSIC+MEHARI+VS+E-MEHARI
Citroën E-Mehari

parijs

PCA-Bastille-2a
Citroën E-Mehari

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.