Vier persoons Vakantieboot te huur.

Je heb om met Frederiek te varen geen vaarbewijs nodig.Het is niet moeilijk , wel erg leuk.

Vakantieboot Frederiek ligt bij het eiland de Woude in het Alkmaardermeer . Op een half uur varen ligt het Alkmaardermeer waar je heerlijk kan varen en waar diverse havens zijn om aan te meren voor ontbijt, lunch, diner . Onze favoriete stek is het eiland de Woude waar je pal aan het water kan eten bij cafe/restaurant het Kombof of Restaurant de Woude.

Vakantie op het water in Noord-Holland

Overnachten in het Alkmaardermeer  is erg leuk op het eilandje bij jachthaven de Woudhaven waar je veel beschutting heb en gebruik kan maken van douche en toilet , ook leuk voor de kids ,als je het aardig vraagt mag je daar een tentje  opzetten . Het pittoreske dorpje de Rijp ligt op twee uur varen van de ligplaats. Bij jachthaven De Meermolen in de ringvaart bij de Rijp  heb je fantastisch zicht  op de ondergaande zon boven natuurgebied de Eilandspolder. De Rijp is een sfeervol dorpje met tal van winkels en een paar uitstekende restaurants , ons favoriete restaurant  in de Rijp is “Het wapen van Munster” . Maar je kan ook kiezen om naar bijvoorbeeld  Alkmaar met zijn kaasmarkt te varen ,Alkmaar ligt op 3 uurtjes varen van de ligplaats en ook Amsterdam is binnen een halve dag te bereiken. Ik ben geboren en getogen in Noord-Holland en kan je prachtig  plekken laten zien .

Wat is er aan boord;

Een vast opgemaakt twee persoons bed in de punt.

Een twee persoonsbed wat je kan maken door de eettafel te laten zakken.

Twee pits gasfornuis

Wasbakje met stromend water

Camping toilet

Pannen/borden & bestek

Handdoeken en Theedoeken

Vaarkaarten en spelletjes

Prijs per nacht   120,-    eenmalig schoonmaakkosten 40,-

In het hoogseizoen verhuren we Frederiek allen voor twee nachten of meer

Frederiek is verzekerd tegen schade , er zit een eigen risico van 250,- op.

Let op vaaruren (brandstofverbruik) word na afloop afgerekend a 6 euro per vaaruur, de uren worden digitaal bijgehouden in kuip . De tijd gaat in als de motor gestart word en stopt als de motor afgezet word.

Lekker eten route met de boot in Noord-Holland

Vaar vanaf de ligplaats naar de Rijp en meer aan bij Jachthaven de Meermolen. Hier heb je het mooiste uitzicht op de Eilandspolder en de Beemster ringdijk. Hier kun je overnachten en gebruik maken van douche en toilet. Slenter in 15 heerlijke minuten door het oude dorpscentrum en eet & drink bij het wapen van Munster. Vaartijd vanaf de ligplaats 2 uur . Vaar vanaf de rijp via Spijkerboor/Westknollendam richting De Zaanse Schans, vaar langs de Zaanse Schans naar eetcafe de Toog, meer aan en ga lekker lunchen op hun terras met uitzicht op de Zaan.

Hierna varen we voldaan naar de Zaanse Schans voor wat Nederlandse cultuur. Vaartijd 4 uur. Voor het diner varen we nu naar eiland de Woude in het Alkmaardermeer, meer aan en eet & drink bij Het Kombof.  Overnachten kan bij de iets verderop gelegen Jachthaven De Woudhaven. Hier kun je gebruik maken van douche en toilet.  Vaartijd  2 a 3 uur. Vaar via het Noord-Hollands kanaal naar Alkmaar en meer aan bij de Gemeentehaven Alkmaar. Hier kun je overnachten en gebruik maken van douche en toilet.

Een prachtige plek midden in het centrum van de oude stad. Loop nu in 15 minuten naar restaurant de eendracht  Voor een afzakkertje lopen we nu naar stadsstrand De Kade aan de overkant van de jachthaven. Vaartijd 2 a 3 uur. Vaar via het Noord-Hollands kanaal terug naar  Driehuizen. Eet en drink bij Cafe de Vriendschap. Vaartijd 2 a 3 uur.


Check ons blog voor meer Noord-Holland vakantie inspiratie 

te huur vierpersoons woonboot met tuin op eiland de Woude in het Alkmaardermeer

Natuurhuisje de Smid aan doodlopend weggetje midden in natuurgebied de Eilandspolder

Boerderij loft met zwembad iets buiten het dorpje Driehuizen in de Eilandspolder 


 


 

%d bloggers liken dit: