Longtail boot huren in Bangkok.

De Chao Phraya River kronkelt als een koele blauwe slang door Bangkok heen.

Op het asfalt van de stad kruipen de taxis langzaam vooruit , tuktuks knallen nog wel behendig links en rechts door de files heen maar echt opschieten doet het allemaal niet. Pak een watertaxi of beter nog huur een Longtail boot. Longtails : slanke lange boten met een afdak  en een zware vrachtwagen motor op een scharnierpunt , kort stukkie pijp als uitlaat en een enorme schroefas.  De longtails liggen bij elke pier te wachten op klandizie , vaste prijzen zijn er niet ,afdingen is het spel . Huur de Longtail minimaal  3 a 4  uur om je mee te nemen naar de Thonburi Klongs . Klongs zijn kanalen en Thonburi is een wijk /spinnenweb van kanalen met paalhuizen. Echt super leuk , en ook erg lekker koel als de hitte op het midden van de dag genadeloos toeslaat . Maar je kan ook de Express Boat River Taxis nemen . Ze kosten praktisch niets en zigzaggen van links naar rechts over de rivier om de divers pieren aan te doen. Bangkok is tof.

Check de website van River Boats and Ferries

46023b87-999a-4b20-bfe3-65413fbb391a

Ik mag sturen.

65742d2d-242d-4823-b6cc-e03477fdf98f

de Thonburi Klongs

img_0233

Jochem

img_0234

Wachten in de sluis

img_0235

Happy people

long-tail

%d bloggers liken dit: