Amsterdam .Toffe plek . Fruittuin van west.

http://fruittuinvanwest.nl/

Het verhaal achter onze schuur

Wij zijn een biologisch dynamische boomgaard gestart waar de kippen onder de bomen gaan lopen (en in verrijdbare nesten eieren leggen) in Amsterdam.

In die boomgaard staat een heel bijzondere schuur (1000m2) maar ook een huis in de zelfde stijl.Onze droom is een huis en een schuur te bouwen waar alles op elkaar is afgestemd. De dieren, planten, mensen, gebouwen vormen een geheel waarbij het een niet zonder de andere kan. Het huis en de schuur passen direct in de omgeving. Niks is groot, alles is gebaseerd op de menselijke maat.

Tuin Café

Het Tuin café is de verbinding tussen de binnentuin, de súper-markt en de boomgaard. Hier kunt u genieten van onze eigengemaakte appeltaart, een heerlijke lunch en nog veel meer. Ook dorst kan hier heerlijk worden gelest met bijvoorbeeld een eigengemaakt sapje, koffie of thee. Het is een heerlijke plek om bij te kletsen, te genieten of gewoon… te zijn!

Je vindt bij ons al je dagelijkse boodschappen: vers brood, kaas, zuivel, groenten, fruit, vlees (diepvries), mooie wijnen, sappen en andere drank & een ruime keus aan droogwaren en conserven. Al deze producten zijn biologisch gecertificeerd!

Alles staat uitgestald in de “marktkamers” die rondom onze binnentuin gebouwd in het Earthship. Eén van deze ruimtes hebben we ingericht met verwennerijen om jezelf of iemand anders cadeau te doen. Fijne producten voor je huid van o.a. Weleda, handgemaakt aardewerk servies van Madeleine Vink, schapen vachten en producten van de groene babywinkel ; wollen rompers, houten speelgoed en nog veel meer moois.

Vooral voor onze vers-producten geldt dat we deze liefst rechtstreeks bij telers halen die wij kennen: Gaos, Warmonderhof Tuinbouw, Warmonderhof Boomgaard, Zonneboog. Dan weet je wie het heeft geteeld en heb je een kort lijntje van land naar klant. Bovendien is dat gunstig voor de versheid en voor de prijs! Helaas lukt dat niet altijd. We willen met zijn allen namelijk ook bananen kunnen eten. Als we producten niet zelf bij de boeren kunnen halen, kopen we ze in bij de Zaai-ster. Een sympathieke groothandel voor biologische vers-producten. Brood wordt geleverd door familie bedrijf Van de Weste en droogwaren kopen we in bij Natudis en De Nieuwe Band.

De Fruittuin van West  is af te huren voor feesten en partijen. Ook kunt u kunt  bij ons een “lokaal” huren voor een  feest, bijeenkomst of diner. Wij zijn bezig met het aanpassen van de website. Binnenkort volgt hier meer informatie. Mail ons voor meer informatie op Lisan@fruittuinvanwest.nl.

Openingstijden

Je bent van harte welkom op:

vrijdag           10.30 uur tot 18.00 uur
zaterdag       10.30 uur tot 18.00 uur
zondag          10.30 uur tot 18.00 uur
overig             gesloten

**Vanaf 1e paasdag (zondag 16 april) zijn wij weer alle dagen van de week geopend met uitzondering van maandag**

TOT ZIENS aan de Tom Schreursweg 48 in Amsterdam

LET OP: honden mogen bij ons niet de winkel, het tuincafé en de boomgaard in!!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.