Cool hotel in Dordrecht

Langs de Maas .
Waar zijn we  ?  In hotel /restaurant /winkel Villa Augustus in Dordrecht met een verpletterend uitzicht op de Oude Maas. Tussen de moestuinen en kassen waar het restaurant zijn ingrediënten uit betrekt staat de voormalige watertoren  mooi te wezen . Pippi Langkous meets Harry potter dat gevoel alleen dan iets swingender en hipper Nederlands vormgegeven.
Het is geen probleem om hier een week een kamer te boeken en het terrein niet te verlaten. Het barst in de tuin om het Hotel van de lekkere beschutte hoeken om je boek te lezen of om lekker met omhoog gerolde broekspijpen pootje te baden in de oude maas . Mij kan je vinden op de brandtrap van de bovenste etage , topuitzicht.

Hoe zitten we erbij . We slapen in de reservoir kamer van de watertoren  met zijn drieën met ook hier weer fabuleus uitzicht . De kamer is super smaakvol ingericht en de bedden zijn super fijn , zo fijn dat dochter Jools hem mee naar huis wil nemen . 

lunch . Doen we  in grandcafe-bistro-bar Khotinski op een paar km afstand van Villa Augustus . ook dit restaurant is weer me veel liefde vormgegeven en de Gin voor in de  tonics komen bij distilleerderijen uit de directe omgeving vandaan . Allemaal prima verantwoord dus. Je kan hier ook terecht voor  een toffe film of een high-tea     . check de website voor meer info

Uit eten in Dordrecht

Diner . Dordrecht is een gezellig stadje met een prima boekwinkel en in ieder geval een leuk lekker restaurant , namelijk die waar wij in aten . Vegetarisch restaurant Daantje . Nou ben ik zelf een hardcore vleeseter , maar ik heb het vlees bij Daantje niet gemist . Prima eerlijk eten .Check de website van Daantje 

Slapen . Na eerst nog even van het uitzicht genoten te hebben op de brandtrap schoven we onder de dekens . Eerst nog een paar pagina’s van de vers gekochte boeken lezen en toen gingen de luiken vanzelf dicht .

Ontbijt . De ontbijtzaal is  gevestigd in het voormalige pompgebouw . Om daar te komen loop je vanaf het water torenhotel door de moestuin . Prima ochtend wandeling te meer de zon uitbundig scheen . Verse koffie/eitjes/toast en voor dochter Jools Pancakes Verse jus met maple syrup

Check de website 

Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht