De Nachttrein van Bangkok naar Surat-Thani .

Thailand is te gek onder andere vanwege het easy transport .Er is zoveel keus om van A naar B te gaan. Uiteraard Thailands beroemdste en meest tot de verbeelding sprekende vervoer de ” Tuktuks”. Super leuk om met zo,n kar door het verkeersgekkenhuis Bangkok te racen ,must-do . Voor de Die-Hards , Brommer taxi,s  , te herkennen aan hun oranje vest.De bestuurders spreken over het algemeen niet of nauwelijks engels en een rit staat gelijk aan vier x een achtbaan nemen met een blik Thai-Redbull achter je kiezen.Taxi,s  zijn overal en zijn goedkoop , zorg dat de bestuurder zijn meter aanzet bij het wegrijden. Longtailboten zijn mijn favoriet . Een kale vrachtwagenmotor met een schroefas op een grote houten kano . Mad max op het water ,erg leuk om te doen.In Bangkok zijn er bij de pont haltes tal van bedrijfjes die Longtailboottochten aanbieden.Fietsen in Bangkok bij Co Van Kessel . Zeker doen , maar neem de ochtend tocht . S,middags is het te warm om op de fiets te zitten.Na drie dagen Bangkok ,te kort maar zo gaan die dingen , stonden we op Hua Lamphong Railway Station  om de  de nachttrein naar Surat Thani te nemen.Een reis van 12 a 14 uur.Wij hebben onze ticket online van te voren besteld bij 12Go.Asia .Betalen met Paypal of creditcard .De tickets haal je op bij bij het “318 DOB Building” schuin tegenover het station ,laat je reservering zien op je telefoon en hoppa je tickets liggen in je hand.Wij hadden de slaapcoupes met ventilatoren geboekt want de airco coupes worden zo koud opgestookt dat je ligt te rillen onder je dekens.Eten en drinken . Er is een toffe restauratie aan boord waar lekkere thai hapjes worden bereid. Bij de diverse haltes stuiven handelaars  je coupe in met eten en drinken. Bier is sinds een paar jaar verboden maar bekers met gin-tonic worden niet gecontroleerd 🙂 . Wij houden van treinen , ramen open , lauwe bries door de coupe. De nacht die valt , het blues ritme van de rails en wielen onder je kont  allemaal erg tof.Het is kerstavond en we hebben de coupe voorzien van wat kerst verlichting , gezellig toch .De kids hangen over elkaar heen als natte handdoeken en kijken/luisteren op hun beeldschermen .Wij schenken nog eens bij en proosten met iedereen die langskomt”MerryChristmas to you” .S,morgens vroeg een half uur voor aankomst op Surat Thani trainstation  word je gewekt door de conducteur zodat je nog even de tijd heb om de slaap uit je ogen te wrijven en je spullen te pakken. Let niet op alle ritselaars en gidsen bij het station maar sla links af bij de uitgang van het station en loop evenwijdig aan de rails naar het pleintje verderop. Hier koop je een ticket voor de bus/taxi en boottocht (Raja ferry port Don-Sak )naar in ons geval Kho-Phanang .De reis van Surat-Thani naar Don-Sak duurt iets van uur. Bij aankomst in de haven is het ondertussen licht geworden en het eerst wat opvalt is de afwezigheid van smog en Bangkok uitlaatgassen in je mond . De bootreis is fantastisch , lekker uitwaaien met een plastic bekertje uitermate smerige oplos koffie .Na twee en half uur varen komen Kho-Panang in zicht . een groene punt in de zee omzoomd met zandstrandje en palmbomen.Wauw !

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.