Het is nog niet zo heel lang geleden dat wij op vakantie gingen met stapels kaarten.Voor vakanties in Frankrijk uiteraard de Michelin road map of France.   Zo,n dikke ringband  map met het gewicht van een pak suiker . Romantisch zwerfvakanties zonder kinderen en dagen op de “route nationaal” vol kibbelpartijen en richtingverwijten over en weer. De ringband was eenvoudig in gareel te krijgen maar een dunne Michelin kaart terug vouwen tot handzame formaat op je motorkap , niet te doen . Op youtube staan vermoedelijk filmpjes hoe dat moet. Maar goed die donkere tijden liggen voorgoed en ver achter ons. Het App tijdperk . De smartphone of routeplanner zit  standart in elke camper  met rubber tegen het voorraam aangezogen. Fluitend , zonder zorgen/ruzie & pleuris op pad.Hier een paar Camper App,s die het leven makkelijker & vrolijker  maken .

de Campercontact-app

### Winnaar van de Campermarkt Award 2015! ###

***Ruim 250.000 camperaars gingen u voor!***

Met deze (lite-)versie van de Campercontact-app vindt u snel een camperplaats. U heeft toegang* tot de grootste database van Europa met camperlocaties in 39 landen.

Met uitgebreide zoek- en filtermogelijkheden vindt u de juiste camperlocatie in de buurt van uw huidige positie of in de plaats waar u wilt verblijven. U kunt o.a. selecteren op land, regio, type locatie of prijs. U kunt ook zoeken via de kaart. Van elke camperlocatie is gedetailleerde informatie opgenomen, zoals adresgegevens, GPS-coördinaten, prijs, beoordelingen, maximum aantal plaatsen, faciliteiten en foto’s. De app is ook volledig offline* te gebruiken zodat u de nodige datakosten kunt besparen.

Nieuwe camperlocatie ontdekt? Die voegt u in een handomdraai zelf toe, evenals beoordelingen, foto’s en wijzigingen. Die ene unieke camperlocatie gevonden? Markeer haar als favoriet en deel haar eenvoudig via e-mail, Facebook en Twitter.

Deze app bevat:
• uitgebreide informatie over camperlocaties zoals camperplaatsen, serviceplaatsen en campervriendelijke campings;
• persoonlijke filters waarmee het zoeken vergemakkelijkt wordt;
• uw mening telt: voeg camperlocaties, foto’s en beoordelingen toe;
• markeer de locatie waar u uw camper geparkeerd heeft;
• bepaal, met behulp van navigatiesoftware op uw smartphone of tablet, de route naar gevonden camperlocaties.
Kijk voor meer informatie over deze app op http://www.campercontact.com/nl/content/app.

* Belangrijk!
De lite-versie van de app bevat een deel van de database. Een jaar lang (12 maanden) toegang tot de volledige database inclusief data-updates en de offline kaarten, kunt u bijkopen in de app. Dit is gratis voor NKC-leden. Langdurig gebruik van GPS op de achtergrond kan de levensduur van de batterij aanzienlijk verkorten.

Wat is er nieuw in versie 3.4.4

Navigatie functie – Fix: TomTom.
Recent toegevoegd: Navigon, Sygic en Google Maps.

https://itunes.apple.com/nl/app/campercontact-camperplaatsen/id633972355?mt=8

http://www.pocketranger.com/apps

Camper Leveler – Free Edition is een app die helpt bij het recht zetten van uw camper of een ander 4-wielig voertuig: een waterpas voor de camper!De app toont de hoeveelheid centimeters elk wiel heeft te stijgen, rekening houdend met de wielbasis en de wielbreedte. Waarden voor wielbasis en het wiel breedte kunnen worden ingesteld voor uw voertuig.

De app kan worden gekalibreerd om te worden gebruikt op verschillende locaties, zoals het dashboard, de vloer, een stoel, een tafel of een andere locatie, ook al is dit oppervlak niet vlak*!
* U dient de App te kalibreren voordat u het gebruikt op een oppervlak dat niet vlak is
* Merk op dat wanneer u de telefoon op een vlakke ondergrond legt, zonder kalibreren, de app onjuiste resultaten zal laten zien.

——
Nieuwe gebruikers, lees dan de instructies (ook beschikbaar in het menu onder “?”:

Voor het eerste keer gebruik maken van zorg voor het volgende:

Standaard is de app is niet gekalibreerd. Om dit te doen, volg dan onderstaande intructions voor gebruik:

1. Plaats uw camper in een horizontale positie
2. Zet uw telefoon op de locatie die u wilt gebruiken: het dashboard, een stoel, de vloer of een andere locatie
3. Selecteer de locatie van het dropdown menu: Dashboard, tafel, vloer of een andere locatie
(Let op:. “Geen” kan niet worden gekalibreerd “Geen” geeft de telefoon standaard)
3. Via het menu, klikt u op de knop Claibrate
4. Klik op Kalibreren

Nu die locatie is ingesteld op horizontaal is (zelfs als uw telefoon wordt gelegd op een locatie die niet horizontaal is, net als het dashboard). U kunt ongedaan maken van de kalibratie voor deze locatie door te klikken op Ongedaan maken

Opmerking: kalibratie is een correctie toegevoegd aan de app alleen, er zijn geen wijzigingen in uw telefoon!

—–

Q: waar is het menu?
A: De meeste telefoons en tablets hebben 4 standaard iconen, waarvan “Home” is een. Een ander pictogram is de “Go Back”-pictogram en een andere is de “Instellingen” icoon. Wanneer u op dat (nadat u de pijlen en de Camper te zien), Camper Leveler – Free Edition app zal een menu zien met een paar knoppen, waarvan er “?” een. Een andere knop in het menu is de knop Kalibreren.

—-
Camper t-shirt? http://campsite.spreadshirt.net/

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eland.camperlevelerfreeedition&hl=nl

Omschrijving

Camping or travelling in New Zealand or Australia? You need CamperMate, NZ’s best and most popular free travel app to help you find what you need when you’re travelling NZ or AU including offline maps. With well over 150,000 downloads and packed with the largest database of campervan related travel information, CamperMate will be your best mate on the road, now with support for Australia!

Join the already thousands of people using CamperMate every single day. Find the locations of free, low cost and paid campsites, traveller submitted tips, free wifi, public toilets, supermarkets, petrol stations, dump stations, hostels, road alerts and much more. We’ll even keep you safe with our location sensitive civil defence emergency alerts, giving you peace of mind as you travel, so long as you have location enabled and connect to a network. Want to connect with us? Follow us @campermate

Plus we’re the only app to guarantee you won’t get a freedom camping fine with our information! If you’re given a freedom camping fine due to our information being wrong, we’ll pay it for you! Check out more details here http://www.campermate.co.nz/freedom-camping-fine-guarantee

Worried about driving in New Zealand? Take seven minutes out to get up to speed on what you need to know about driving in New Zealand! https://www.youtube.com/watch?v=kD-Ml7mMXBg

Start exploring today with CamperMate, your handy camping and travel app!

https://play.google.com/store/apps/details?id=nz.co.campermate&hl=nl

https://itunes.apple.com/nl/app/campermate/id465040067?mt=8

Description

Ready to plan your next camping vacation? The NEW CampUSA app allows you to quickly research and book your stay at more than 170 Encore and Thousand Trails RV resorts & campgrounds nationwide.

We offer full hook up sites that accommodate a wide variety of RVs, as well as tent sites and rental accommodations like cabins, cottages and yurts.

Take advantage of mobile-exclusive discounts and create your ideal camping getaway with the CampUSA app.

Features of the CampUSA App
• Search by state, region, city, campground name
• View nearest campgrounds (if you allow location services)
• View profiles of 170+ campgrounds, including photos, descriptions and amenities
• View campsite and rental accommodation types and availability
• Reserve your campsite or rental cabin

https://itunes.apple.com/us/app/camp-usa/id973655892?mt=8

%d bloggers liken dit: