Vakantiewoning De Reus van Horebeke

De Reus van Horebeke is een gerestaureerde windmolen die nu dienst doet als vakantiewoning en gelegen is in Sint Kornelis Horebeke, in het hart van de glooiende Vlaamse Ardennen. Wielerliefhebbers zullen de streek wel kennen van De Ronde van Vlaanderen die vlakbij de Reus van Horebeke langskomt. De Molenberg, Berendries, Valkenberg… ze zijn allemaal in de buurt van de Hoogkoutermolen. De binneninrichting is sober en rustgevend maar alle moderne voorzieningen zijn aanwezig. In de windmolen zijn er 5 slaapplaatsen, 1 dubbel bed op de eerste verdieping en 3 aparte bedden op de tweede verdieping.
De keuken is uitgerust van alle voorzieningen waaronder: een 6-pits SMEG gasfornuis, microgolf, koelkast/diepvriezer en vaatwasmachine. Op het gelijkvloers is er een zithoek en eetruimte voor 5 personen en een toilet met doucheruimte. Voor de restauratie van de windmolen werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van ecologische en duurzame materialen.

De dekbedden zijn van biokatoen met Alpacawol waarin geen lanoline zit. Hierdoor maakt huisstofmijt geen kans zodat ze uiterst geschikt zijn voor mensen met allergieën en astma. TV en internetaansluiting zijn aanwezig. De Reus van Horebeke heeft een tuin van 13 are die volledig afgeschermd is door een haag. Er is een terras met BBQ en terrasmeubilair. Huisdieren zijn geen probleem. Fietsen, ook elektrische, kunnen voorzien worden. De streek is bekend om zijn panoramische vergezichten, uitgestrekte weilanden, een groot aantal water- en windmolens, maar ook door de Geuzenhoek (Korsele) met zijn Protestantse gemeenschap en zijn oude kerkhof.

Het kerkhof van Korsele is zeker een bezoek waard met zijn 150-jarige treurbeuk en gedenksteen van Willem I. Vlakbij is er ook het museum en geboortehuis van Abraham Hans. Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel zijn op minder dan 1 uur rijden van de molen. Naar de Belgische kust, Luik of Charleroi is het ongeveer anderhalf uur met de wagen. De Noord Franse steden Lille, Lens met de nieuwe dépendance van het Louvre zijn zeker een uitstap waard.

http://www.dereusvanhorebeke.be/

Adres
Hoogkouter 6
9667 Sint-Kornelis-Horebeke (Horebeke)
België

E-mail
vdwdiane@gmail.com

Tel
+32 52 37 20 38

 

395565_470143689713716_789564994_n.png

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.