Fietsen in Bangkok

Dit gaan we doen , nu al zin in, Bangkok here we come.

 

http://www.covankessel.com/nl/onze-tours/?gclid=CKjEvYjUrMwCFUJmGwodBM0JFg

 Fiets / Boottocht door Bangkok

Onze 5 uur durende fiets- en boot toer laat je de verschillende gezichten van Bangkok zien. Highlights van deze tocht zijn het ontdekken van het bedrijvige Chinatown en de groene verstopte plantages van Bangkok. Tussendoor verkennen van ‘ Het Venetië van het Oosten’ per long-tail boot en genieten we van een Thaise maaltijd.

Deze tocht begint in Chinatown, een van Bangkok’s drukste wijken. We fietsen door smalle steegjes en zijstraatjes, langs ontelbare winkeltjes en over markten. We passeren koopmannen, bouwvakkers, monniken – kortom, we zien hoe gewone mensen leven in deze miljoenenstad. Onze tocht gaat vervolgens door rustigere woonwijken en uiteindelijk gaan we aan boord van een long-tail boot. Waarmee we over de kanalen van Bangkok zullen varen die het de naam ‘Het Venetië van het Oosten’ heeft opgeleverd, we zien houten huizen op palen, vrouwen die de was doen, en kinderen vanaf de houten steigers lachend in het water springen.

Uiteindelijk zetten we weer voet aan wal in een landelijk gebied, ongeveer 30 kilometer buiten het centrum van Bangkok, waar we onze fietstocht voortzetten. Hier zie je geen snelwegen of metrotreinen, maar het landschap bestaat uit landweggetjes, rijstvelden, palmbomen en bloemen kwekerijen. De stilte die hier hangt is het tegenovergestelde van Chinatown. En je kunt maar niet geloven dat we een uur terug nog tussen de scheurende auto’s en toeterende tuk tuk’s in fietsten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.