Welkom op het Verborgen Verblijf

Welkom op het Verborgen Verblijf

Verscholen achter houtwallen en te midden van kleine typisch Veluwse boerderijen ligt het Verborgen Verblijf . Een lommerrijk gevarieerd loofbos met groene grasveldjes, te midden van akkers en weilanden. Naast de bonte specht, steenuil en buizerd huizen er talloze verschillende vogels in de hoge bomen of struikgewas. De vleermuizen vliegen in de avondschemering onophoudelijk rond terwijl de muizen en egels snuffelen in het lange gras. Voor een dagelijks kakelvers eitje zorgen de altijd drukke Lohmann kippen en hond Lizzy patrouilleert, als allemansvriend, over het terrein.

De familie

Men is te gast bij Ellen en Cees van den Bosch en hun kinderen. Ellen zult u het meest aantreffen samen met Henk. Henk is de klusjesman van het Verborgen Verblijf. En dan is er nog Lizzy, een lieve Berner Sennen hond.  Het Verborgen Verblijf is gelegen in één van de oudst bewoonde gebieden van de Noordwest Veluwe.
Klusjesman HenkIn vroegere tijden lag dit gebied als een moerassig kustland tussen Almere, de latere Zuiderzee, en de hoger gelegen zandgronden van het Veluwe massief. Tegenwoordig flankeren het Veluwe Meer en de wild bossen van de Veluwe, heidevelden en zandverstuivingen het gebied aan west- en oostkant. Een zeer gevarieerde omgeving en een ideaal uitgangspunt voor wandel- en fietstochten. Het pittoreske middeleeuwse vestingstadje Elburg ligt op zo’n 5 km afstand en is zeker een bezoekje waard.

De Tent in het kort

  • Luxe leeftent met veel ruimte
  • De Ontdekhoek
  • Volledig CO2 neutraal
  • Verblijf voor 7 personen

Verscholen in het groen liggen twee kampementen. Ieder kampement heeft een eigen badtent en toilet. Zodra je jouw  Verborgen Verblijf binnenstapt word je geprikkeld tot de nieuwsgierigheid die zo kenmerkend was voor de ontdekkingsreizigers van weleer.  Er staat een microscoop om monstertjes, die je in en rondom de tent verzameld, van dichtbij te bekijken. Ook is er een veldtelefoon waarmee kinderen leren hoe een telefoon nu precies werkt, mobieltjes lijken opeens niet meer zo vanzelfsprekend. En wanneer de zon onder gaat, pak dan de telescoop en kijk naar de sterren in de gitzwarte hemel zonder last te hebben van de lichtvervuiling die rondom steden voorkomt.

http://www.verborgenverblijf.nl/

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.