Theaterfestival Boulevard

Wat Theaterfestival Boulevard zo bijzonder maakt?

Elf dagen lang wordt ‘s-Hertogenbosch verrijkt met kunst en cultuur. Festival Boulevard biedt een snelle kennismaking met theaterland die ook nog eens op niveau is. De scherp gekozen lijst van nieuwe producties zal vol verassingen staan. De binnen- én de buitengrenzen van podiumland worden bij Festival Boulevard verlegd. Een keur aan langere en kortere, diepzinnige, meeslepende en humoristische voorstellingen. De vele producties op het gebied van theater, dans, muziek en muziektheater worden uitgevoerd door zowel de door gewinterde als de kersverse acteurs. Met het hart op de Parade verspreid over diverse locaties is de Boulevard elf dagen lang verweven met ’s-Hertogenbosch en zijn er geen naden meer te bekennen.

Niet alleen de cultuurminnaars komen op Festival Boulevard af. Met een hapje en een drankje in de zomerse avondzon… kijken, lachen, voelen, ontmoeten en beleven. Over je grenzen heen kijken. Voeten op aarde, hoofd in de wolken! Wat kan eenvoud toch prachtig zijn!

 

Foto: Boulevard 2011

 

Festival Boulevard – foto: Karin Jonkers

Moeders schoot: Boulevard of Broken Dreams

De geschiedenis van Festival Boulevard is niet echt heel helder. Wellicht ken je het rondreizende Theaterfestival de Parade welke uit dezelfde schoot is geworpen. Samen waren zij van 1984 tot en met 1987 één en stonden bekend onder de naam Boulevard of Broken Dreams. “Een straat die aan de stad werd toegevoegd”, bedacht door Terts Brinkhoff. De Boulevard of Broken Dreams ging failliet, de meningen verschillen over de oorzaak hiervan. Geen onbekende van Boulevard of Broken Dreams, Wim Claessen, heeft toendertijd de keuze gemaakt om het er niet bij te laten zitten, door te gaan en er een andere wending aan te geven. Theaterfestival Boulevard werd geboren in 1988 en kreeg een eigen leven. Geen rondreizend theaterfestival, maar een vijfdaags festival op de Paradeonder de rook van de Sint Jan. Terts Brinkhoff werd het brein achter Theaterfestival de Parade, rondreizend als een theatercircus doet Theaterfestival de Parade inmiddels ieder jaar de steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam aan. En Theaterfestival Boulevard is niet alleen wat ruimte betreft uitgebreid, maar ook in de dagen!

Informatie

Theaterfestival Boulevard

Kaarten kopen voor voorstellingen kan bij ons online, telefonisch, aan de kassa of op locatie. We hanteren naast de reguliere tarieven, ook vriendenprijzen, kinderprijzen en een CJP-prijs. Aan de deur kun je gecontroleerd worden, dus neem altijd je vriendenpas of CJP-pas mee!

Online kaarten bestellen
Direct kaarten online bestellen en betalen. Kaarten worden digitaal toegestuurd en kunnen zelf worden geprint. Let op: kaarten kunnen tot 7 dagen voor aanvang van de voorstelling ook thuisgestuurd worden, daarna zijn ze af te halen bij de kassa in Theater aan de Parade. Kaarten toesturen kost € 2,50.

Telefonisch kaarten bestellen
Kaarten bestellen kan ook via 0900 33 72 72 3 (lokaal tarief). Vanuit België +31 (0)73 680 98 01. Betaling kan contant, met podiumcadeaukaart of met Mastercard/Visa.

Kassa
De tijdelijke kassa van Theater aan de Parade is te vinden in Pand 18 aan de Sint Josephstraat 18, en dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Ook op zaterdag en zondag!
Betaling à contant, pinpas, Mastercard, Visacard en de landelijke Podiumkaart.

Tijdens het festival kun je ook aan de kassa in de Verkadefabriek kaarten kopen.
Boschdijkstraat 45 ’s-Hertogenbosch. Betalen kan alleen met pinpas.

Voor voorstellingen in het BLVRD Theater op de Parade kun je ook kaarten kopen aan de dagkassa aldaar.

Op locatie
Voor voorstellingen op locatie geldt dat, wanneer deze niet zijn uitverkocht, er op de locatie nog kaarten te koop zijn. Informeer hiernaar bij de Boulevard Infokiosk.

 

http://www.festivalboulevard.nl/

https://www.facebook.com/festivalboulevard