Weekend Den Bosch

Lekker ff een weekend weg, nee niet weer die geijkte steden, ff of the grid, een heel klein beetje dan want Den Bosch is tof.
BUURT

Welkom in de BUURT

BUURT, wie kent het woord niet..

We hebben allemaal wel associaties met ’n buurt, het buurtgevoel, even een buurtje maken, in de buurt zijn, het ons kent ons, het middel- en verzamelpunt en een plek waar je graag wilt zijn.

BUURT is het plekje net buiten het centrum om lekker koffietjes te kunnen drinken (en dan bedoelen we een hele goede kop koffie), op je laptop te kunnen werken, bij te kletsen, de krant te lezen, te lunchen, te borrelen, te lachen, lekkere wijnen te proeven, spelletjes te spelen, Wi-Fi te gebruiken, verschillende biertjes te proberen, te dineren en de hele dag in de zon te zitten. Kortom, een plek die van alle markten thuis is.

Adres: Koningsweg 100, 5211 BN ‘s-Hertogenbosch
Telefoon:073 750 5836

DE BINNENDIEZE

De Binnendieze heeft door de jaren heen veel voor de stad betekend. ‘s-Hertogenbosch ontstond als een kleine ommuurde stad, ter grootte van de Markt en een aantal andere straatjes. Later werd de stad nogmaals ommuurd, ditmaal ter grootte van de huidige binnenstad. De riviertjes binnen de muren kregen de naam De Binnendieze. De Binnendieze werd gebruikt als watervoorziening, wasplaats en visplaats maar ook als afvalstort. Tot ongeveer 40 jaar geleden was het water nog een open riool. Door aanleg van een rioolstelsel in de stad verdween de Binnendieze langzaam. Daar werd in 1972 een stokje voor gestoken. Het vaarwater werd een beschermd stadsgebied. Het water onder de stad is nu met recht een van de historische trekpleisters van ‘s-Hertogenbosch. Een tocht over de Binnendieze is mogelijk van april tot en met oktober.

 

http://dagjedenbosch.com/activiteiten/activiteit/historische-route-binnendieze/

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.