vakantieboot Frederiek & vakantieboot Margret

Varen zonder haast

Hallo vakantieganger je heb ons gevonden.welkom.

We hebben twee  toffe boten in de verhuur. Varen is niet moeilijk maar wel erg leuk.

Frederiek is een klassieke platbodem. Je heb geen vergunning nodig om met deze boot te varen. De boot heeft vier slaapplaatsen.

De Dankbaarheid is een klassieke Tjalk en geschikt voor vier personen . Hij heeft een vaste ligplaats (ja kan er niet mee varen )  bij eiland de Woude in het Alkmaardermeer . op 30 minuten rijden van Amsterdam en het Noordzee strand . Binnen een ligbad met een houtkachel & een vers opgemaakt bed .Buiten heeft de Dankbaarheid een prachtig tuin met daarin een buitenkeuken/buitenligbad/douche /eettafel /twee loungebanken . Twee gratis leenfietsen en twee kanos, voor het avontuur .

Frederiek’s

ligplaats is aan de voorkant van onze boerderij in Noord-Holland, verborgen tussen het riet in de Schermerringvaart iets buiten het meer dan pittoreske dorpje Driehuizen , grenzend aan het natuurgebied “de Eilandspolder”. Op 20 minuten varen ligt het “Alkmaardermeer”  het grootste meer in de omgeving met een paar super leuke ligplaatsen  en verschillende havens om aan te meren voor lunch, borrel , diner of een douche. .Ook relaxed  is overnachten tussen het riet aan de dijk onder de sterrenhemel. De Rijp  (2 uur varen van de ligplaats )heeft een supermarkt , pin-automaat en diverse fantastische restaurants ( wij vinden het wapen van munster  top) .Overnachten kan je bij jachthaven de Meermolen waar je prachtig uitzicht heb op de Eilandspolder en op de eerste rij zit voor de zonsondergang boven Alkmaar. Voor de gasten die een paar dagen de Frederiek huren zijn Alkmaar en Amsterdam goed te bereiken.

“Toffe plek “Op het eiland de Woude in het Alkmaardermeer op nog geen 20 minuten varen van de ligplaats ligt het  dorpje de Woude  met twee restaurants aan de waterkant. In de haven van de Woudhaven  op 5 minuten varen van de Woude kun je tegen een kleine vergoeding overnachten en  gebruik maken van douche en toilet.Dit is echt een fijne plek om aan te meren , beschut voor wind en zon door bomen , lekker met je kont in het gras , plons in het water , BBQ aan , fles wijn open. Je mag hier ook een tentje op zetten , hoe leuk is dat.

Wij (noor en michel )zijn beide geboren en getogen in de Eilandspolder en we kunnen je de mooiste plekken in de buurt aanwijzen.

Je kan je auto parkeren bij onze boerderij

Groeten  Noor en Michel

Check de website van Frederiek 

Check de website van de Dankbaarheid 

Adres ; oudelandsdijk 3 Driehuizen

micheltaanman1@mac.com

06-53386198

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.