Spanje – Catalonie – Camping La Fresneda

Welkom op de website van Camping La Fresneda! Wij zijn een Nederlands echtpaar dat u met enthousiasme wil laten kennismaken met de schitterende, maar vrij onbekende streek ‘Matarraña’ in het noordoosten van Spanje, dichtbij de grens met Catalonië.

De Matarraña wordt gekenmerkt door heuvelachtig landschap met Middeleeuwse dorpjes en olijf-, amandel- en wijngaarden en wordt geflankeerd door het Natuurreservaat ‘Los Puertos de Beceite’ waar de steenbok nog veelvuldig voorkomt. De hele streek wordt doorkruist door vele onverharde paden van waar u nog het best te voet, te paard of op de mountainbike van het wisselende uitzicht en de flora en fauna kunt genieten.

Op Camping La Fresneda hoor je de stilte. Onze kleine, groene camping is een oase van rust en biedt 25 ruime kampeerplaatsen aan kampeerders die een idyllische plek zoeken om volop van de rust en stilte te genieten. Wij hebben geen vaste staplaatsen of accommodatie in de verhuur. Op onze camping zult u geen huisdieren of grote groepen tegenkomen. Wij vragen onze gasten geen muziekinstrument te bespelen of gebruik te maken van een airco. Een radio en/of TV kan binnen uw camper of caravan gebruikt worden. Tussen 23.00 h en 08.00 h verzoeken wij complete stilte en is het tijd om van de prachtige sterrenhemel te genieten. Rust, ruimte, natuur en een gastvrij onthaal kenmerken onze gemoedelijke camping.

Camping La Fresneda ligt op onze ‘finca’ van 10 ha. in een prachtige vallei van olijf- en amandelgaarden en heeft een panoramisch uitzicht tot aan ‘Los Puertos de Beceite’. Het monumentale dorp La Fresneda ligt 3 km van ons vandaan. In ons dorp zijn twee bakkers, twee slagers, twee supermarktjes, drie bars, twee restaurants, een huisarts en een apotheek.

Onze groene (twee sterren) camping is gelegen op drie terrassen op ± 565 m hoogte en biedt een vrij uitzicht over het dal en de streek. Vier avonden per week serveren wij in de bar of op het terras maaltijden met uitstekende ecologische wijnen uit de streek. Op dinsdag en zondag serveren we tapas, op donderdag paella en op zaterdag een 3-gangen menu. Of u kunt rustig iets gaan drinken op ons terras en ondertussen genieten van de zonsondergang. Op maandagavond is onze bar gesloten.

Door de prachtige ligging en zijn gemoedelijke en rustige sfeer is onze camping een uitvalsbasis bij uitstek voor een ontdekkingstocht door dit onbekende, maar prachtige stukje Spanje. Bij het inchecken ontvangt iedere gast een map met kaarten en gedetailleerde beschrijvingen van diverse activiteiten (fietsroutes, wandelroutes, etc.) evenals overige toeristische informatie.

De campinggids “Cool Camping Europe” verkoos Camping La Fresneda tot mooiste camping van Europa: “It’s perfectly and tastefully adapted to get a full-on Spanish experience. A little piece of paradise”.

 

 

Check de website 

Jet Knijn & Joost Leeuwenberg

Partida Vall del Pi
44596 La Fresneda
(Teruel) España

Tel. +34 978 85 40 85

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.